Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Furtună în coaliție: Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății a fost demis astăzi de premierul Cîțu. Președintele Iohannis a semnat decizia

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi pe facebook revocarea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu și trimiterea actelor de revocare către președintele României.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a avizat cererea de revocare a lui Vlad Voiculescu.

La pachet cu Voiculescu, premierul a anunțat demiterea și a secretarului de stat de la sănătate Andreea Moldovan. Demiterea vine la capătul unui lung sir de neînțelegeri care au culminat cu publicarea fără știrea premierului a unui ordin care schimbă major regulile carantinării localităților.

Premierul a dat vestea pe facebook în timp ce el se afla la o întâlnire de urgență cu vicepremierul Dan Barna,  presedintele USR, pe care -a si desemnat interimar la Sănătate.

Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.” a scris astăzi premierul Florin Cîțu.

La aceasta ora are loc o sedință a birourilor reunite ale USR-Plus pentru a analiza situația creată prin îndepărtarea propriului ministru de la sănătate: ” orice varianta e pe masă…e o surpriza pentru mine pentru ca a fost demis fără o discuție în coaliție. Acum două zile păreau că lucrurile s-au schimbat si că mergem împreună în coaliție” a declarat liderul deputaților USR-PLus, Ionuț Moșteanu.

Dacian Cioloș reacție vehementă: ”inacceptabil”

Liderul PLUS, partid din care provine Vlad Voiculescu,  Dacian Cioloș a scris pe facebook că e inacceptabil cum a procedat premierul și că se va lua o decizie: ” Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil. Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală și nu pot interveni public. Vom avea imediat o ședință a conducerii Alianței USR PLUS și vom decide împreună ce vom face. Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare” a scris Dacian Cioloș pe facebook. 
UPDATE: Ședința de Guvern programată miercuri de la ora 13,00 s-a amânat din pricina tensiunilor dar și a faptului că miniștrii USR-PLUS, inclusiv vicepremierul Dan Barna sunt într-o ședință de urgență după emiterea Ministrului Sănătății.
Share.

About Author

Lasă un comentariu