Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ludovic Orban la Bistrița: ”Am încrederea că vom depăși acest clivaj din coaliție cu un alt ministru al Sănătății”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PNL Ludovic Orban se declară convins că actuala criză politică din coaliție va fi depășită săptămâna viitoare și-i ia apărarea premierului Cîțu despre care spune că a luat decizia corectă în cazul ministrului sănătății, Vlad Voiculescu.

”Declarațiile de astăzi ale fostului ministru ne arată odată în plus că premierul a luat o decizie corectă atunci când a luat măsura de a-l revoca pe ministrul Voiculescu. Primul ministru are dreptul constituțional, atunci când constată că un minister nu funcționează bine,  să propună schimbarea ministrului. Asta a făcut  domnul Cîțu, a făcut-o nu pentru ca era un ministru de la altă formațiune politică, ci pentru că era vorba de un ministru care a gestionat slab domeniul pe care l-a condus. Și nu e vorba de orice domeniu, ci de cel mai important domeniu, ținând cont de faptul  că în România. și nu numai în România, ci în toată lumea ne confruntăm cu pandemia de Covid 19” a declarat astăzi Ludovic Orban la Bistrița, înainte de o ședință cu primarii și activul din PNL Bistrița-Năsăud.

Președintele PNL susține și că decizia premierului de a-l schimba pe Voiculescu este una strict administrativă: ”este o decizie strict guvernamentală, administrativă, care nu are legătură cu contextul politic de funcționarea  coaliției și e o decizie care permite ca la nivel guvernamental să se îmbunatățească activitatea la nivelul acelui minister printr-un nou ministru care să poată să gestioneze mai bine domeniul respectiv . În rest sunt speculații politice, povesti.  Îi îndemn pe toți colegii și partenerii din coaliție să se concentreze la tot ce vor oamenii de la noi. ”

Întrebat ce părere are de propunerea unor membri de la vârful USR care l-ar vrea înapoi premier, Ludovic Orban a răspuns că nu poate fi vorba de schimbarea premierului de câte ori se supără câte un membru al coaliției ” decizia de a-l numi pe Florin Cîțu a fost luată de întreaga coaliție. Pentru a schimba premierul trebuie ca întreaga coaliție  să solicite acest lucru. Partidul Național Liberal îl sprijină pe Florin Cîțu. Nu ne jucăm cu România. Nu ne schimbăm peste noapte premierul că ne cere cineva.  De altfel nici nu putem accepta un astfel de mecanism: dacă fiecare partener politic poate să determine sa schimbam premierul când e el nemulțumit, ar însemna ca am schimba premierul din lună în lună Nu e procedură. Mai ales că nu există un motivație pentru schimbarea premierului. Premierul a luat o decizie corectă și o decizie care era evidenta pentru cea mai mare parte a populației. Obiectivul sau a fost să crească calitatea actului de guvernare în domeniul sănătății.”

Întrebat și dacă suntem în pragul unei crize guvernamentale Ludovic Orban a răspuns: ”După părerea mea nu există acest risc de criza guvernamentala, cred ca toate lucrurile se vor aseza. Eu am convingerea ca putem depăsi acest clivaj cu un ministru al sănătății nou.”

Share.

About Author

Lasă un comentariu