Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Lecție de educație civică a unei fetițe de 9 ani din Bistrița-Năsăud. STS a publicat conversația pe pagina de facebook

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O fetiță de 9 ani din Bistrița-Năsăud a găsit un portofel într-o stație de autobuz și a sunat la 112 pentru a cere legătura cu Poliția arătându-se  îngrijorată că portofelul ar putea ajunge în mâinile altcuiva decât ale proprietarei. Impresionați de atitudinea copilei cei de la  Serviciul de Telecomunicații Speciale a publicat dialogul operatoarei de la 112 cu aceasta  pe pagina de facebook:

112, ce urgență aveți?
– Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.
– Așa, foarte bine. Dar unde te afli?
– În stația de autobuz, vizavi de (…).
Cum te cheamă?
– R.C.E. și am 9 ani.
– Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.
– Bine, mulțumesc mult.” 

”Copiii sunt, uneori, mai responsabili decât adulții și dau dovadă de maturitate și spirit civil.-notează cei care administrează pagina de facebook a STS -Ne demonstrează acest lucru o fetiță din Bistrița-Năsăud care a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație de autobuz. S-a gândit că persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel și că nu poate să îl lase, pur și simplu, pe bancă pentru că l-ar putea lua altcineva. Micuța l-a deschis ca să vadă dacă găsește un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112, a comunicat numele persoanei care îl pierduse, cerând să i se facă legătura cu Poliția.

Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect.

Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor.” este mesajul postat de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Share.

About Author

Lasă un comentariu