Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Schimb de replici la votul bugetului județean: ”Până la finalul mandatului poate reușiți sa faceți un buget realist, pe care să-l cheltuiți măcar 80%, nu 40%”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un consilier județean de la PNL i-a reproșat ieri la votul pentru bugetul județean președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan  că nu e în stare să facă el și echipa sa un buget realist și că an de an  nu reușește să cheltuie nici 50% din bugetul pe care-l propune. Consilierul liberal Gheorghe Scuturici, care este și președintele comisiei de buget a Consiliului Județean i-a propus ironic președintelui să facă măcar într-unul din anii mandatului său un buget pe care să-l poată cheltui în procent de 80%.

Buget măret, bazat pe dezvoltare, ceea ce si noi apreciem, votul va fi pentru. Am văzut ca ati ținut cont si de propunerile noastre. Ati fi putut sa faceti reducere de posturi, era mai bine, decât să faceți reducerea de costuri în felul acesta.  Dar important este ca ati redus  din aparatul propriu. E un lucru bun” și-a început discursul Gheorghe Scuturici în ședința de buget, după care a acuzat execuția bugetară sub jumătate și un adevărat tertip:

” .E același tertip pe care-l folosiți an de an. Nu trebuie să uităm  că și anul trecut si în anii anteriori execuția bugetară la CJ  era sub 50 % adică 30 sau 40.%, ceea ce nu era deloc încântător. Dar asta e, poate anul ăsta (…) V-aș face o propunere, domnule președinte. Poate până la sfârșitul mandatului dumneavoastră, într-unul dintre ani , poate să faceti o propunere bugetară reală, bazat pe cifre reale în care, să ajungem cu o execuție bugetară,  să nu fim exagerati, de să zicem 80%-85%” a mai spus Gheorghe Scuturici.

Președintele Radu Moldovan a dat vina pe procedurile mult prea lungi de contestare  a licitațiilor și l-a invitat pe consilier să facă intervenții la guvernul său modificarea unor legi care să împiedice prelungirea la nesfârșit a procedurilor de contestare a licitațiilor:

” Era cât pe ce sa mă dau pe spate cu scaunul că ne-ați lăudat și că ați fost de acord cu noi, dar bine că nu m-am dat.. Eu sunt  dispus să o fac  un an angajament cu dvs, domnul Scuturici: dacă dumneavoastră vă angajați cu guvernul dvs să rezolvati problema achizițiilor publice și să numai dureze achizițiile publice 3-5 ani. dacă dvs rezolvați, dacă-mi garantați că rezolvați treaba asta, eu mă angajez să pun pe masa un buget cu cifre cum spuneți dvs. (..)  nemulțumirea dvs. e una justificata si corecta. Si eu si colegii ne-am dori sa avem o execuție mai bună. Pt noi e frustrant sa avem fonduri în bugetul CJ din 2018. Dar lucrul asta nu-l puteți rezolva nici dvs. nici eu. Regăsim din 2019 banii pentru drumul Nușeni-Visuia, etc unde procedurile nu se mai termin în instanță.. . Critica dvs. este justificata, dar nu este  prezentata corect. Si eu îmi doresc ca cifrele execuției bugetare să crească. ” i-a replicat Radu Moldovan.

Share.

About Author

Lasă un comentariu