Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trei sute de angajați au rămas fără loc de muncă în Reghin după incendiul devastator de la Fabrica de Mobilă Dalin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un incendiu devastator, la a cărui stingere au fost solicitați și pompierii bistrițeni a devastat azi noapte halele fabricii cunoscutului producător de mobilier tapițat,  Dalin din Reghin.

Incendiul care ar fi izbucnit inițial în hala vopsitorie s-a întins cu violență și a distrus aproape în totalitate utilajele şi fluxul de producţie, afectând cinci corpuri de clădire cu o suprafață totală de 1500 de metri pătrați.

Un incendiu violent a izbucnit în seara zilei de 30.04.2021, în jurul orelor 21,40, provocând pagube însemnate în cadrul unei fabrici de mobilă din municipiul Reghin. Au fost afectate cinci corpuri de clădire, din care trei în proporţie de 100%, pe o suprafaţă aproximativă de 1.500 mp. La locul intervenţiei s-au deplasat 6 autospeciale de stingere a incendiilor şi o autospecială pentru intervenţie la înălţimi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş împreună cu alte cinci autospeciale de stingere a incendiilor din cadrul serviciilor voluntare şi din cadrul unui serviciu privat pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de al judeţului Mureş. Două autospeciale ale ISU Bistriţa-Năsăud au fost solicitate la intervenția din județul vecin.

„Acţiunile desfăşurate pentru stingerea incendiului au durat aproximativ 7 ore până la lichidarea tuturor focarelor, intervenţia finalizându-se în zorii zilei de 1.05.202”, arată ISU Mureş. Nu s-au înregistrat victime, însă 300 de oameni, angajați ai producătorului de mobilă au rămas fără locurile de muncă, după distrugerea aproape în totalitate a unității de producție. Cauzele incendiului devastator vor fi stabilite de o comisie de anchetă.

Producator de mobilier tapițat cu cifra de afaceri de 8 milioane de euro

Producătorul de Mobil Dalin este un business de familie fondat acum mai bine de 25 de ani cu o cifră de afaceri de 8 milioane de euro. Mai bine de un sfert din producție era destinată exportului, pe piețe din Ungaria, Italia, Bulgaria si Israel, potrivit Ziarului Financiar. Numai în 2019 compania a investit 500 000 de euro într-una din halele de producție, devastată în incendiul de azi noapte.

 

 

Share.

Lasă un comentariu