Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ovidiu Florean: ”Acordul româno-american pentru Centrala de la Cernavodă ratificat de Parlament

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proiectul de lege care ratifică acordul română-american de colaborare pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, încheiat la nivelul celor două guverne, a fost votat de Senat care este cameră decizională.

Senatorul PNL Ovidiu Florean, membru al comisiei pentru energie a anunțat pe facebook că proiectul a mai făcut înainte de a intra în linie dreaptă: ”Prieteni, cu mândrie vă informez că tocmai am votat în Senat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Guvernul SUA privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă și în sectorul energiei nucleare civile semnat la Upper Marlboro la 04.12.2020 și la București la 09.12.2020” a scris Florean.

Tratatul privind  cooperarea pe proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România a fost ratificar la inițiativa Executivului care l-a votat în luna martie 

Americanii se vor implica în construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și în recondiționarea unității 1 printr-un proiect de 8 miliarde de dolari  coordonat de una dintre cele mai mari firme de construcții din Statele Unite printr-un parteneriat la care vor participa și companiiromânești, dar și din Franța și Canada.

Acordul va rămâne în vigoare pentru o perioadă de 30 de ani și va fi extins automat cu perioade succesive de 5 ani, dacă una dintre părți solicită acest lucru.

Colaborarea cu USA la Cernavodă o înlovcuiește pe cea cu China inițiată de Victor Ponta. Proiectul cu China a  trenat, pentru că investitorii neacceptate în Uniunea Europeană. Acordul interguvernamental dintre SUA și România în domeniul nuclear civil a primit în prealabil și acordul Comisioe Europene

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu