Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alegeri interne la PNL Bistrița la sfârșitul săptămânii. Competitorii de acum 4 ani sunt aliații de azi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Organizația municipală a PNL are programate alegeri interne chiar la sfârșitul acestei  săptămâni. Pentru conducerea celei mai puternice organizații din PNL Bistrița-Năsăud vor candida  președintele în funcție, viceprimarul Sorin Hangan și potrivit surselor Bistrița Express fostul senator Dorin Dobra. Înscrierile pentru candidaturi se vor închide miercuri, 9 iunie, scrutinul intern fiind programat sâmbătă, 12 iunie la Casa de Cultură  George Coșbuc. Deocamdată PNL nu a făcut niciun anunț public legat de acest eveniment. Primarul Ioan Turc, care este și președintele județean a confirmat pentru Bistrita Express data alegerilor de la organizația municipală și a spus ca va organiza o conferință de presă la sediul partidului pentru a da detalii.

Este primul scrutin intern al PNL Bistrița din istoria sa în care organizația a reușit să impună un primar și este primul partid în cadrul  majorității din  Consiliul Municipal.

Istorie: la ultimele alegeri, din 2017 Hangan l-a învins pe Turc. 

În urmă cu 4 ani președintele în funcție al organizației municipale, actualul viceprimar Sorin Hangan era competitorul lui Ioan Turc în alegerile interne și nu aliatul său, așa cum este acum.  Atunci, în martie 2017, la alegerile interne pentru organizația municipală Hangan l-a învins pe actualul primar, Ioan Turc, la ora aceea presedinte interimar la municipiu, după un scrutin extrem de disputat în care Hangan l-a avut de partea sa pe actualul prefect Stelian Dolha, fost presedinte judetean. Turc care a pierdut alegerile pentru presedinția municipală le-a câștigat o lună mai târziu pe cele pentru organizația județeană, unde a intrat culmea ca outsider și l-a învins în turul 2 pe deputatul Robert Sighiartau, după ce susținătorii primarului din Chiochiș, Vasile Silași, ieșit din cursă după primul scrutin s-au orientat în favoarea lui Turc.

Deocamdată nu a fost anunțată data alegerilor județene din PNL Bistrița-Năsăud, acolo unde se anunță de pe acum o competiție extrem de disputată.

Imagine: PNL alegerile interne  judetene din 2017

Citește și ce a zis Sorin Hangan, actualul președinte în 2017  înainte de alegerile interne pentru PNL Bistrița pe care le-a și câștigat:

Sorin Hangan: ”trebuie să terminăm în PNL cu președinții care promit demnități în funcție de cât de des pupăm inelul

Share.

About Author

Lasă un comentariu