Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Electrica Distribuție amendă uriașă de la ANRE pentru nereguli la contractare. Controalele au vizat zona fostei Electrica Nord

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Societatea Distribuție Energie Electrică România a fost amendată consistent  de ANRE pentru nerespectarea prevederilor legale privind racordarea la rețelele de energie electrică, anunță un comunicat de presă al Agenției de Reglementare în Energie.

Amenda contravenționala aplicată de ANRE, de 155000 de lei  a fost acordată la capătul unei acțiuni de control desfășurată la Distribuție Energie Electrică România S.A.în zona de competență a fostei Societăți de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord.  Controlul a vizat respectarea prevederilor legale privind racordarea consumatorilor la rețelele de energie electrică, dar mai ales a categoriei speciale de prosumatori. Este vorba de o categorie specială de clienți care sunt atât consumatori cât și furnizori de energie din surse neregenerabil, gen centrale eoliene sau centrale solare și care au inclusiv contracte de vânzare a energiei în sistem

ANRE a constat cel puțin trei categorii de nereguli:  stabilirea incorectă a unor soluții de racordare, ceea ce a generat costuri suplimentare pentru prosumatori, furnizarea potențialilor clienți, prin intermediul paginii de internet, informații incomplete privind documentația necesară racordării la rețeaua de energie electrică a prosumatorilor  și completarea incorectă a conținutului Avizelor Tehnice de Racordare (ATR) și al Certificatelor de Racordare (CR).

Pe lângă amenda uriașă societatea Distribuție Energie Electrică România S.A. va trebui să respecte măsuri și termene de conformare pentru ” remedierea situațiilor neconforme constatate”.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Gica Contra în

    Daca nu va interveni statul sa-i blocheze la un pretz decent catre populatzie, societatile de energie electrica si termica, fiind un regim capitalisto-burghezo-misieresc… se va constitui in MONOPOL … si va impune ce pretz vor muschii lor ptr un profit cat mai urias, sa le umple lor buzunarele, durandu-i fix in ” invers ‘ … de ea po.pu.li.me consumatoare ! PIATZA LIBERA ISEAMNA … ” PUMN IN GURA CUMPARATORULUI/utilizatorului ” !

Lasă un comentariu