Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Explozia de la Petromidia i-a scurtat Ministrului Mediului, Tanczos Barna, vizita la Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Explozia de la Petromidia din Năvodari, în urma căruia o persoană a decedat și alte cinci au fost rănite, dintre care două foarte grav și un nor toxic s-a ridicat deasupra litoralului, i-a scurtat programul vizitei la Bistrița  ministrului mediului, Tanczos Barna.
Cel puțin asta a scris pe pagina sa de facebook ministrul Mediului. El spune că se concentrează pe coordonarea datelor primite periodic de la laboratorul care monitorizează măsurarea calității aerului în zonă:

Explozia poate avea consecințe extrem de grave asupra mediului, drept urmare am renunțat la următoarele întâlniri planificate în cadrul vizitei oficiale din județul Bistrița-Năsăud ca să pot facilita intervenția cât mai eficientă a autorităților aflate în subordinea Ministerului în teren”.

Ministrul mediului, care a  primit vestea exploziei chiar în timpul conferinței de presă de la Bistrița, a scris că   primele măsurători ale ANM arată că norul de fum se îndreaptă către largul mării, nu către țărm: ”Laboratorul mobil al Ministerului pentru măsurarea calității aerului este la fața locului și transmitem datele obținute către ISU în timp real.” a mai scris ministrul. Tanczos Barna urma să-și petreacă cea mai mare parte a zilei la Bistrița.

UPDATE: ”Nu s-au atins valorile limită”

Ulterior pe site-ul Ministerului au fost actualizate informațiilede la Năvodari : ”n urma măsurătorilor, s-a constatat că la statia CT3, situată la Năvodari Tabăra, s-au înregistrat valori crescute la indicatorii monitorizați, fără a se atinge valorile limită. La stația CT 6, în Năvodari centru, nu s-au înregistrat creșteri ale concentrațiilor.
Valori similare au fost înregistrate și de măsurătorile realizate cu echipamentele mobile ale laboratorului APM CT.
Valorile mici înregistrate se datorează circulației aerului, potrivit modelărilor realizate de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie…Actualizarea informațiilor meteorologice la ora 15:00 arată aceleași condiții de vânt slab cu viteze de pana la 15 km/h, din sector predominant nord -vestic- vestic.
Echipele de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu sunt la fața locului și așteaptă lichidarea incendiului pentru a putea demara controlul privind impactului produs asupra mediului. De asemenea, fiind vorba despre o instalație reglementată de Directiva SEVESO, ministrul Bárna Tanczos le-a dispus comisarilor de mediu să verifice modul în care societatea a respectat reglementările de mediu și să ia toate măsurile legale care se impun” .

 

De dimineață Tanczos Barna a scris pe facebook că a facut pe jos o vizită de la Prefectură la Primăria Bistrița, dacă tot a fost o ”vineri verde”, adică fără autoturism, s-a întâlnit cu primarul Bistriței, Ioan Turc, cu prefectul Stelian Dolha și cei doi subprefecți,  Lorand Toth și Decsei Attila, a avut o întâlnire cu presedintelui Consiliului Judetean, Radu Moldovan, dar și cu primarii din zona rurală.
Share.

About Author

Lasă un comentariu