Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trei vieți au fost salvate după ce o familie din Bistrița a acceptat să doneze organele unui apropiat aflat în moarte cerebrală

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trei vieți ale unor suferinzi care așteptau de multe vreme un transplant au fost salvate în urmă cu două zile, după ce o familie din Bistrița a fost de acord să doneze organele unui apropiat aflat în moarte cerebrală.

Prelevarea organelor: ficat și rinichi  a avut loc sâmbătă, 3 iulie  la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și a fost realizată de  chirurgi ai Institutului Fundeni de La Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, de la un pacient, aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi

Potrivit unui comunicat postat pe pagina de facebook a Agenției Naționale de Transfuzii, imediat după prelevare rinichii au fost transportați la Iași la Institutul Parhon, iar ficatul la Institutul Fundeni. În cursul zilei de duminică, 4 iulie 2021, la Iași s-au  efectuat simultan cele două intervenții de transplant renal. Unul dintre pacienți este un bărbat de 44 de ani, care de 18 ani făcea dializă, iar celălalt are 56 de ani și este un fost pompier.

Ficatul prelevat la Bistrița a ajuns la un pacient aflat în stare critică,  de 56 de ani, care a beneficiat de un transplant hepatic salvator, realizat de o echipa chirurgicală condusă de profesorul Vlad Braşoveanu la Centrul de Transplant Hepatic al IC Fundeni.

”Prin această decizie plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru 3 semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant salvator…Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei care şi-a găsit puterea de a transforma propria durere într-o minune şi şansă nesperată pentru alţi oameni, pentru alte familii care suferă alături de rudele lor aflate pe listele de aşteptare. De asemenea, apreciem efortul colectivului ATI şi de coordonare a Spitalului Județean de Urgenţă Bistriţa care au făcut posibil să apară speranţa în sufletul altor 3 oameni, precum şi implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea Programului Naţional de Transplant” scrie comunicatul Agenției de Transplant.

 

 

Share.

Lasă un comentariu