Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

ADI Deșeuri: Se fac ultimele pregătiri pentru darea în folosință a celulei de depozitare numărul 2

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Darea în folosință a celulei a 2-a de depozitare a deșeurilor reziduale a Depozitului Integrat de Deșeuri Bistrița-Năsăud se află în linie dreaptă, anunță ADI Deșeuri.

”Se fac ultimele pregătiri pentru darea în folosință a celulei 2 de depozitare a deșeurilor reziduale. Cu o suprafață de peste 23.400 mp, celula 2 va avea o capacitate de depozitare de 271.000 mc de deșeuri, fiind un proiect dezvoltat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și compania Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deșeurilor SRL”  precizează Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri.

Managerul ADI Deșeuri Cristian Niculae și-a exprimat speranța ca în noua celulă să sedepoziteze cantități uzuale maireduse pe fondul creșterii gradului de reciclare:  ”Să sperăm că prin efortul pe care trebuie să-l facem împreună – autoritățile publice locale, cetățenii județului Bistrița-Năsăud, operatorul de colectare a deșeurilor Supercom și operatorul de tratare al deșeurilor Vitalia – vom depozita în noua celulă de la Tărpiu, cantități cât mai reduse de deșeuri reziduale și să creștem gradul de deșeuri reciclabile colectate selectiv pentru valorificarea eficientă a lor.” a scris pe pagina de facebook managerul ADI Deșeuri.

Ce alte  investiții include proiectul de modernizare SMID

Pe lângă această investiție, A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud împreună cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud lucrează la un nou proiect important de dezvoltare, modernizare și eficientizare a sistemului de management integrat al deșeurilor din Bistrița-Năsăud, prin fonduri europene, cu o valoare totală de peste 45 milioane euro.

În cadrul acestui proiect major pe fonduri europene, A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud își propun următoarele obiective:  Achiziția unei stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor; Extinderea și modernizarea stației de sortare a deșeurilor reciclabile; Introducerea de platforme hidraulice îngropate în zonele de blocuri din orașele Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi; Achiziția tuturor categoriilor de recipienți pentru colectarea selectivă în gospodăriile utilizatorilor casnici – pubela albastră pentru fracția hârtie / carton, pubela verde pentru fracția sticlă și pubela maro pentru fracția biodegradabilă din deșeurile menajere;” transmite ADI Deșeuri.

Este foarte important pentru mediul înconjurător și pentru viitorul copiilor noștri să ne intensificăm eforturile de colectare selectivă corectă a deșeurilor pentru ca deșeurile reziduale care ajung la depozitare finală pe groapă să fie în cantități cât mai reduse. Iar acest efort trebuie făcut de fiecare locuitor al județului Bistrița-Năsăud” a mai scris managerul Cristian Nicolae.

Share.

About Author

Lasă un comentariu