Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Turc a câștigat detașat alegerile pentru conducerea PNL BN împotriva primarului din Șieu Măgheruș. A fost 70% versus 30%

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul Bistriței, Ioan Turc și-a reconfirmat mandatul de președinte județean al PNL pentru încă 4 ani, astăzi în conferința județeană de alegeri a PNL.

Ioan Turc, susținut de Ludovic Orban, care a fost prezent pe tot timpul scrutinului a obținut 70 % din voturile celor 389 de delegați la conferința județeană cu drept de vot, adică  275 de voturi. În schimb primarul din Șieu Măgheruș, Sorin Mititean  a obținut 114 voturi, majoritatea ale taberei pro Sighiartău din filială. Pe Mititean nu l-a ajutat nici discursul, unul prelungit pe parcursul a 20 de minute. După 10 minute,   a pierdut sala și aproape nimeni n-a mai ascultat restul discursului și motiunea sa de candidatură. Mai mult a fost nevoie de intervenția lui Ioan Turc pentru ca discuțiile dintre membrii de partid în timpul discursului sa-și mai atenueze volumul:

De altfel ministrul Raluca Turcan, ministrul de interne Lucian Bode, prezenți și ei în prezidiu, dar  și Robert Sighiartău s-au retras înainte de procedura de vot, spre deosebire de Ludovic Orban care a rămas în sală până la capăt. De altfel orientarea delegaților cu drept de vot  a fost evidentă chiar și înaintea votului propriu zis, după discursul lui Robert Sighiartau, ușor pro Mititean si marcant pro premier,  liberalii  din sală i-au scandat numele lui Ludovic Orban.

După aflarea rezultatului Turc a mulțumit  celor din sală pentru că l-au votat: ” nu vreau sa fiu stereotip, nu vreau sa va vorbesc despre responsabilitatea uriașă, astea se subînțeleg. Important însă este că  suntem o echipă. important ca această competiție s-a dus în limitele bunului simț ” Turc i-a mulțumit inclusiv contracandidatului său, Sorin Mititean căruia i-a spus că îl asigură de toată prețuirea sa, mai ales că ar fi și rude. Ascultați mesajul de mulțumire a lui Ioan Turc:

Alegerile nu s-au încheiat, după votul președinte a urmat scrutinul pentru cele două funcții de primvicepreședinți județeni, trezorerier, precum si cele pentru vicepresedinti, membrii ai biroului județean și foarte important delegații pentru congres.

Share.

About Author

Lasă un comentariu