Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Se schimbă corectarea la Evaluare începând cu examenele de anul viitor. Ce a anunțat ministrul Câmpeanu dupa ce o lucrare a primit patru note diferite

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Patru evaluări pe aceeași lucrare cu patru note diferite este rezultatul ”unui exercițiu” facut public de ministrul educației, Sorin Câmpeanu,  care a solicitat  recorectarea mai multor lucrări de la Bacalaureat 2021, atât în centrul de examen,  cât și în Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Despre rezultatele acestui „exercițiu”, ministrul a spus că  rezultatul  „e un semnal de alarmă grav, foarte grav”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat la Digi24 că de la anul vor fi schimbari inclusiv la Evaluarea Națională, și Bacalaureatul de  anul viitor. El a precizat că pentru Evaluarea Națională va exista corectare informatizată pentru toate lucrările, iar la Bacalaureat vor fi proiecte pilot în fiecare județ.

Văd că încă există neîncredere în tot sistemul că vom reuși pentru evaluarea la clasa a II-a, a IV-a, a VI-a și Evaluarea națională de la anul să avem corectare informatizată. Eu spun încă o dată că vom reuși și vom avea, pentru a elimina toate aceste situații”, a spus Sorin Cîmpeanu  „Pentru Bacalaureat va exista o pilotare. O să avem în fiecare județ un centru sau două de examen unde lucrările vor fi codificate, scanate, vom încerca să corectăm și rezultatele care, repet, sunt într-o altă situație decât cele de la Evaluarea Națională, unde subiectele, începând de anul acesta, au fost concepute în conformitate cu testele Pisa, unde fiecărui item îi este atribuită o competență. Atunci când corectezi pe fiecare item notele, nu numai nota globală, ai o imagine mai clară asupra competențelor.” a spus ministrul. La Bacalaureat, schimbarea tipului de  subiecte se va face mai tarziu, ”odată cu ținta pe care „România Educată” și-a propus-o, de Bacalaureat care să evalueze competențele și nu cunoștințele”, a mai spus ministrul.

Share.

Lasă un comentariu