Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Efectul pistelor de bicicletă: prima stradă pe care se taie, parțial, un sens de mers.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Strada Tudor Vladimirescu devine pe o porțiune, stradă cu sens unic, anunță municipalitatea Bistriței  pe pagina oficială  de facebook.

Sensul unic de mers va fi cel dinspre Avram Iancu, restricționarea fiind valabilă doar pe porțiunea intersecției cu această stradă până la strada ”Ștefan cel Mare”. Restricționarea unui sens de mers se va face începând de vineri, 23 iulie, anunta municipalitatea, însă măsura a intrat în vigoare deja, intrarea fiind restricționată încă de miercuri cu indicatoare temporare.

Măsura de restricționare a unui sens de mers a fost adoptată după ce amenajarea pistelor de bicicletă a redus semnificativ lățimea străzii pe anumite porțiuni.

Informația a fost confirmată pentru Bistrița Express de șeful Poliției Rutiere, Ciprian Buta. El a explicat că poliția rutieră municipală a dat deja avizul pentru transformarea unei părți a străzii Tudor Vladimirescu în stradă cu  sens unic. În privința altor străzi care ar putea fi restricționate la un singur sens de mers, șeful Poliție Rutiere spune că o asemenea decizie va fi luată abia după ce se vor finaliza lucrările de amenajare a pistelor.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Prin reconfigurarea de străzi cu sens unic se crează spatiul necesar pentru amenajarea de piste de biciclete concomitent cu reducerea aglomeratiei auto pwe traseele respective.
    In cazul de fată este vorba despre portiunea din strada Tudor Vladimirescu situată intre intersecția cu strada Avram Iancu si cea cu strada Ștefan cel Mare, unde până in prezent circulatie se desfăsura pe ambele sensuri. Prin crearea sensului unic dinspre intersecția cu strada Avram Iancu spre cea cu strada Ștefan cel Mare, se realizează o continuitate de circulatie cu sensul unic existent deja pe portiunea străzii Tudor Vladimirescu, cuprinsă intre strada Ștefan cel Mare si Vasile Lupu.

Lasă un comentariu