Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O regiune din Spania a introdus din acest weekend pașaportul antiCovid în unitățile de alimentație publică. Măsura condiționată de incidență

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O regiune din Spania, Galicia a introdus, începând de sâmbătă un așa numit pașaport Covid  pentru accesul  în unităţile de alimentaţie publică din localităţile cu o incidenţă mai mare de COVID-19.

Documentul solicitat poate fi un certificat de vaccinare împotriva Covid 19, unul de trecere prin boală sau un test negativ efectuat în ultimele 72 de ore, pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani din 36 de municipalităţi din această regiunea Galicia, inclusiv unele dintre principalele sale oraşe.

De lunea viitoare o altă regiune spaniolă, arhipelagul Insulelor Canare din Oceanul Atlantic,  una dintre principalele destinaţiide vacanță  va aplica aceeaşi măsură în unități de alimentație publică la interior, dar și în spaţiile sportive şi culturale   din municipalităţile cu o incidenţă mai mare a bolii. Măsura se aplică pentru cei trecuți de 18 ani.

Autoritățile regionale au optat pentru această măsură, deşi guvernul spaniol nu a aprobat măsura. Până acumîn mai multe  ţări din Europa se solicită deja astfel de documente, e vorba de Portugalia, Franţa şi Grecia, în diferite sectoare, inclusiv, în industria hotelieră şi de catering, cinematografe şi teatre, săli de sport şi centre comerciale.

 

Share.

Lasă un comentariu