Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce riscă pasagerul unui taxi căruia i s-a lipit de palmă telefonul uitat de altul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bistrițean de 39 de ani care a găsit pe bancheta din spate a taximetrului cu care călătorea un telefon mobil uitat de un alt client, a plătit la finalul drumului cursa și a plecat cu tot cu telefonul găsit, care valora în jur de 3200 de lei.

Două săptămâni mai târziu la ușă i-au sunat polițiștii, care au reusit să-l depisteze între timp. Prins cu telefonul găsit în casă,  omul a aflat si că  riscă închisoarea pentru fapta sa, calificata de Codul Penal la categoria ” însușire fără drept a unui bun” :

Valoarea prejudiciului cauzat, de 3200 de lei, a fost recuperat în totalitate, telefonul fiind restituit persoanei vătămate. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.” transmite IPJ.

Limita în care poti preda un bun găsit e 10 zile

Polițiștii atrag atentia si că însușirea bunului altuia, chiar si găsit, e considerată infracțiune și amenda penală e cea mai ușoara pedeapsă la care poți spera în asemenea cazuri :”  Atenție! Conform art. 243(1) din Codul Penal: „Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă.” trasnmite IPJ. 

credit foto: Salajul liber

Share.

About Author

Lasă un comentariu