Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Județul Bistrița-Năsăud sub cod portocaliu de vijelii. Vântul puternic a doborât acoperișuri și stâlpi de electricitate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vijelia de cod portocaliu declanșată după orele 14,00  în județ a generat probleme serioase acoperișurilor dar și electricității, după ce mai multe conductoare electrice au fost avariate de crengi, iar stâlpi de iluminat stradal au fost și ei afectați, unii chiar doborâți.

Ca urmare a rafalelor de vânt pe strada Industriei din municipiul Bistrița un copac și un stâlp de iluminat au căzut pe carosabil. Intervine Detașamentul de Pompieri Bistrița, informează CJSU BN. Un acoperiș de bloc a căzut din cauza vântului in localitatea Unirea. În ambele cazuri intervin pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița.

O altă alertă CJSU indică un copac căzut pe partea carosabilă intre localitatile Sangeorz Bai si Ilva Mica. Acolo intervine  un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Sângeorz-Băi.

Deranjamente pe reteaua de electricitate în tot județul. Pe unde sunt probleme

Electrica Distribuție se confruntă cu probleme în tot județul după ce rafalele de vânt și-au făcut de cap .  ”  se lucreaza pe Dealul Stefanitei, dar și în Bârgau pentru reteaua de medie tensiune ca urmare a caderilor de crengi . În bistrița avem probleme în zona de centura la Terra, acolo se lucreaza  pentru izolarea unor conductoare, vom interveni și pe Dimitrie Cantemir, si acolo sunt reclamatii . Ne asteptam să avem probleme. Suntem în alertă de 2-3 ore cu vremea rea” explica Alexandru Roman, directorul SDEE.

Codul portocaliu  pentru Bistrița-Năsăud este în vigoare până la ora 23,00: ”vertizare meteo-COD PORTOCALIU! Perioada: 28.07, orele 13.00-23.00. Fenomene vizate: vijelii, intensificări ale vântului peste 80 km/h, averse peste 30l/mp, grindină, descărcări electrice ” este avertizarea ANMH.

 

Material în curs de actualizare

 

 

Share.

Lasă un comentariu