Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

La Universitatea Babeș Bolyai vor fi primiți la cursurile în format fizic doar studenții imunizați sau cu test negativ. Ce se întâmplă cu examenele

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Studenții Universității Babeș Bolyai pot participa din octombrie în mod fizic la cursuri doar în anumite condiții: vaccinare cu schema completă,  rezultate negative la teste Covid, repetate la 3 zile sau trecere prin boală, a hotărât joi dimineața Senatul UBB.

Varianta online rămâne în picioare în continuare  pentru cei care nu îndeplinesc aceste condiții, dar facultățile pot găsi și alte mijloace alternative de participare. Examenele vor fi organizate cel mai probabil în format clasic. Deciziile luate joi ar putea fi reeavaluate în funcție de evoluția pandemiei, precizează site-ul UBB.

Potrivit postării făcute pe site-ul Universității Babeș Bolyai decizia privind modul de desfășurare a cursurilor a fost luată în Senat, la propunerea Consiliului de Administrație a universității, după consultarea cu reprezentanții studenților:”Studenții care vor putea participa fizic la cursuri sunt cei care:

  • sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;
  • prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 se precizează în documentul publicat de site-ul oficial al universității,
  • ”Studenții care nu se încadrează în aceste categorii vor avea posibilitatea de a participa la activitățile didactice online sau prin alte modalități alternative, în condițiile stabilite de fiecare facultate, conform profilului, specializării și resurselor disponibile, în timp ce examenele sunt gândite a fi organizate în regim clasic/standard, indiferent de modalitatea de studiu” mai precizează site-ul UBB.

Ce se întâmplă cu cazarea în cămine?

Studenții care nu se pot vaccina din cauze medicale dovedite  pot fi cazați în regim special, dar vom urma tot online cursurile. Asta in timp ce locurile în cămine vor fi acordate celor care sunt vaccinați, în condițiile în care oricum trebuie respectate condițiile speciale de pandemie: ” În urma propunerii formulate de reprezentanții organizațiilor studențești, aceleași categorii de studenți vor putea beneficia și de cazare în căminele UBB capacitatea maximă permisă de prevederile legale impuse la nivel național pentru prevenirea răspândirii infecției cu SARSCoV-2 la acel moment, în timp ce studenții care nu se pot vaccina ca urmare a unor condiții medicale dovedite, pot fi cazați în regim special, urmând să desfășoare activitățile academice în regim online (sau prin alte modalități alternative stabilite de facultatea la care studiază” se precizează în comunicat. 

Cum justifică UBB decizia?

UBB a căutat să ofere posibilitatea celor care doresc să se întoarcă la studii în regim clasic să o facă, dar în condiții de siguranță pentru ei, pentru întreaga comunitate academică și pentru oraș, dar și să respecte dreptul la educație al celor care au ales să nu se vaccineze încă și cu grijă și respect față de diverse situații personale. Așadar, încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor tuturor studenților și a comunității noastre academice, evident, cu asigurarea tuturor condițiilor de siguranță sanitară și cu respectarea prevederilor stabilite la nivel național cu privire la acest contextafirmă rectorul UBB, Daniel David, care a mai spus și că: „UBB, ca o instituție care se ocupă de cunoaștere își fundamentează deciziile pe știință și susține campania națională de vaccinare, inclusiv, în colaborare cu reprezentanții studenților proprii, în campusurile studențești.”

Comunicatul îl puteți citi integral aici:

https://news.ubbcluj.ro/ubb-creeaza-contextul-pentru-reluarea-activitatilor-academice-din-toamna-in-regim-clasic/?fbclid=IwAR1ScTCj8QI3zBTkUhxATx9x50VB0Gs_lswlvmwRYqYbena2xWlZFYYPwmA

Share.

About Author

Lasă un comentariu