Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vestea că turiștii români care se reîntorc din Grecia după 1 august intră în carantină dacă nu sunt vaccinați, aglomerează vămile de pe traseul de întoarcere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Intrarea de joi a Greciei pe lista țărilor aflate în scenariul roșu îi pune într-o situație complicată pe turiștii români care se reîntorc din vacanța din această țară și nu sunt vaccinați. Deja vămile de întoarcere a românilor pe traseul dinspre Grecia se aglomerează, pentru că turistii nu vor să-i prindă ziua de duminică, când intră în vigoare noile măsuri,  în afara țării.

Pe forumurile turiștilor români în Grecia oamenii întreaba cât de fluentă e trecerea prim vămi, în special prin Vama Kulata, când poate fi făcut în România testul PCR, în special pentru adolescenți sau încearca să vândă restul de cazare rămas la prețuri mai mici decat au plătit pentru că sunt pe picior de plecare.

Care sunt noile condiții de intrare care intra in vigoare duminica, 1 august

Turiștii  care se reîntorc din Grecia după 1 august, dată la care intră în vigoare actualizarea listei cu scenariile în care se află dferite țări vor trebui să intre în carantină dacă nu sunt vaccinați. Excepție fac doar copiii sub 6 ani, în timp ce copiii cu vârsta între 6 și 16 ani au nevoie de un test PCR negativ pentru a nu rămâne în carantină dar și cei care nu rămân mai mult de 72 de ore în România și au un test negativ.

Scenariul cu rămânerea în carantină se aplică de altfel tuturor celor care se reîntorc în România din oricare din țările aflate în scenariul epidemiologic roșu și nu sunt vaccinați împotriva Covid 19. Precizările au fost făcute de Departamentul pentru Situații de Urgență pentru Hotnews.ro, după ce Asociația operatorilor din turism a susținut anterior, într-un comunicat de presă că turiștii care se reîntorc din țările din scenariul roșu nu intră în carantină dacă prezintă un test PCR negativ făcut în ultimele 72 de ore . DSU reaminteste si ca prevederea cu testul PCR se aplică doar în cazul țărilor aflate în scenariul galben.

Din 1 august în zona roșie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite iar în zona galbenă au intrat, după cresterea incidenței îmbolnăvirilor :   Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba. 
Foto Forum Grecia
Share.

About Author

Lasă un comentariu