Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Germania a schimbat condițiile de intrare: certificat de vaccinare, dovada bolii sau test PCR negativ pentru cei peste 12 ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Din 1 august  toate persoanele cu vârsta de cel puţin 12 ani trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul acestei ţări, dovada vaccinării împotriva COVID-19, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Documentele pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic dar trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Certificatul de vaccinare acceptat daca au trecut 14 zile de la a 2-a doza

Pentru certificatul de vaccinare cei care pleacă în Germania trebuie să știe că dovada vaccinării este acceptată numai dacă schema de vaccinare este facută cu un vaccin omologat în Uniunea Europeană, este completă şi au trecut cel puţin 14 zile de la administrarea ultimei doze de vaccin. Dovada trecerii prin boală şi, implicit, a vindecării se face în baza unui test de laborator efectuat cu cel puţin 28 de zile, dar nu cu mai mult de 6 luni înainte de intrarea pe teritoriul german.

Dovada testării pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se face prin prezentarea rezultatului negativ al unui test tip PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul german sau al unui test antigen efectuat cu cel mult 48 de ore înainte.

Regulile se aplică atât pentru accesul aerian, terestru sau  naval.

 

Share.

Lasă un comentariu