Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Serul Moderna este accesibil de astăzi pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Câți copii s-au vaccinat în județ cu Pfizer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Copiii cu vârsta între 12 și 17 ani pot fi vaccinați începând de astăzi cu serul Moderna atât în centrele de vaccinare cât și la medicii de familie care au contracte pentru vaccinarea anti Covid.

Copiii puteau să se vaccineze și până acum, începând din 1 iunie cu serul Pfizer, primul autorizat pentru aceasta categorie de vârstă, vaccin care nu este disponibil însă la medicii de familie din cauza condițiilor speciale de depozitare cerute.

Pentru vaccinare copiii trebuie însoțiți în centre sau la medicii de familie de părinți sau tutori legali și trebuie sa aibă asupra lor buletinul de identitate sau certificatul de naștere, iar părinții documentele de identitate plus certificatul de triaj completat în prealabil pentru operativitate.

Deocamdată un procent mic de copii au fost vaccinați în țară, însă autoritățile medicale susțin că numărul acestora va crește după vacanța de vară. Potrivit informațiilor oferite de DSP Bistrița-Năsăud în județ au fost vaccinați în jur de 570 de copii. Directorul DSP Anca Andrițoiu spune că este posibil ca numărul acestora sa fie ceva mai mare, în condițiile în care este posibil să nu fi fost bifata in sistemul de inregistrare categoria pediatrică. În general, cei care s-au vaccinat si-au dus si copiii l avaccin sau o vor face” a explicat Anca Andrițoiu.

Share.

About Author

Lasă un comentariu