Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

DRAMĂ: Fetița de 2 ani a unui cuplu de turiști aflați în tranzit prin județ a murit din cauza complicațiilor COVID 19. Ar fi fost infectată cu tulpina Delta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un cuplu din Republica Moldova, aflat în tranzit prin județul Bistrița-Năsăud, la revenirea din Marea Britanie a trecut zilele trecute printr-un coșmar greu de imaginat. Starea unuia dintre cei trei copii ai cuplului cu care călătoreau în mașină, o fetița de nici doi ani, care prezenta simptome de răceală severă, s-a agravat în timp ce tranzitau județul.

Confruntați cu starea gravă a fetiței cei doi  au decis să se ducă cu ea direct la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud. Copila, care avea și alte afecțiuni genetice a fost internată la secția de pediatrie împreună cu mama. Însă starea i s-a agravat în timpul spitalizării atât de tare, încât a fost nevoie de intubare în secția de Terapie intensivă, după care medicii bistrițeni au decis transportarea acesteia de urgentă la o Clinică de Pediatrie din Cluj.

Potrivit directorului DSP Bistrița Năsăud, medicul Anca Andrițoiu, care a confirmat episodul pentru Bistrița Express, primele teste făcute celor două, respectiv, teste rapide, au iesit negative. Însă rezultatele s-au pozitivat după o altă serie de analize, de data aceasta după testarea RT PCR,  atât în cazul mamei cât și a fetiței iar medicii din Bistrița au aflat că era vorba de Covid 19, și le-au transmis rezultatul medicilor din Cluj. Tatăl și cei doi copii, care pe parcursul spitalizării din Bistrița au dormit în mașină și care ajunseseră la Cluj au fost și ei testați de urgență  la Spitalul de Boli infectioase din Cluj,  Testele au indicat  un  rezultat incert pentru un al 2-lea copil, și negativ pentru restul familiei. Medicii Clinicii de Pediatrie din Cluj n-au mai putut face nimic pentru fetiță, decesul acesteia survenind la puțin timp de la sosire.

Familia lovită teribil a solicitat să plece acasă cu trupul copilei. Autoritățile de sănătate publică le-au aprobat plecarea pe proprie răspundere, cu condiția să nu coboare din mașină pe teritoriul României. ”Au fost mobilizate echipaje de poliție care le-au escortat dintr-un județ în altul până la ieșirea din țară.  A fost o poveste care ne-a marcat profund” a relatat doctorita Anca Andrițoiu.

Share.

About Author

Lasă un comentariu