Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Efectele furtunii de cod roșu: adolescent lovit de o grindă desprinsă, calea ferată blocată de copaci, case decopertate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rafalele de cod roșu au ocolit în această seară Bistrița, care a scăpat la limită de vântul  de peste 90 de kilometri la oră, care a urmat o traiectorie razantă spun meteorologii.

Bistrita a scăpat razant de rafale de 90 km/h, sistemul urmând o traictorie NE-stică. Pe unde a trecut, însă, a provocat pagube. .” a scris MeteoNORD.ro

Județul a fost însă afectat, pe unde au lovit rafalele și ploaia în averse  au fost și efecte locale semnificative. Astfel în  Ilva Mică echipajul de prim ajutor SMURD a preluat un tânăr în vârstă de aproximativ 17 ani, lovit de o grindă desprinsă din cauza rafalelor de vânt. ”Tânărul este conștient, cooperant, prezintă un traumatism cranian, un traumatism toracic posterior și excoriații. Este transportat în aceste momente la UPU SMURD Bistrița pentru îngrijiri și investigații medicale amănunțite” transmite ISU  BN.

La  Poiana Ilvei s-au semnalat copaci căzuți pe calea ferată:  – intervin echipaje cu drezina de la CFR și SVSU,  iar la Șanț sunt copaci căzuți pe fire de electricitate, Șanț – intervine SVSU Șanț, informează ISU BN.

La Rodna vântul puternic a făcut prăpăd: o casă a fost decopertată complet (foto) acoperișul fiind smuls cu tot cu izolație, de pe alte case vântul a smuls mai multe țigle.

 

 Un cod portocaliu de vreme rea instituit de INM după ora 12,00 ,  valabil până vineri dimineața la ora 6,00  a fost înlocuit pentru o parte din județ cu avertizare de cod roșu valabilă până de la ora 18,00 la 19,00. Fenomenele vizate erau : ”vijelii cu rafale de peste 100km/h, averse peste35l/mp, grindină, descărcări electrice.”  a fost  avertizarea pentru zona de munte, respectiv localitățile Năsăud, Sângeorz Băi, Feldru, Maieru, Rodna, Nimigea, Rebrișoara, Dumitra, Sintereag, Ilva Mică, Șanț, Rebra, Parva, Poiana Ilvei  a transmis ISU BN

Foto Arhiva

Share.

Lasă un comentariu