Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un bistrițean a fost surprins fix de șeful ADI Deșeuri pe când depozita saci cu materiale din constructii pe o platforma de reciclabile. Ce a urmat?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bistrițean care descărca și depozita de dimineață de zor saci cu  deșeuri din construcții pe o platformă din Bistrița dedicată deseurilor reciclabile, a fost surprins asupra faptului chiar de seful ADI Deșeuri, Cristian Niculae.

Confruntat cu acțiunea sa, sancționabilă contravenționalm omul s-a vazut obligat să încarce sacii la loc în mașina cu care venise, să ducă deșeurile la un punct autorizat indicat, să achite depozitarea si să se întoarcă la ADI Deseuri cu dovada plății. Șeful ADI a postat episodul cu fotografii doveditoare cu tot, pe facebook. Episodul s-a petrecut lângă platforma de colectare a deșeurilor reciclabile cu containere semi-îngropate de lângă Spitalul TBC de pe str. Ghinzii : ”I-am explicat că această faptă este una greșită, sancționabilă contravențional și i-am cerut să predea aceste deșeuri către operatorul Supercom și să ne prezinte dovada plății acestor deșeuri de la operatorul de salubritate. Corpul de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud va monitoriza platformele de colectare a deșeurilor din județ și va preveni abandonarea de deșeuri la aceste platforme și în natură și va sancționa drastic aceste abateri ” a scris Cristian Niculae.

Directorul ADI a reamintit regula referitoare la deseurile din construcții: ” cetățenii trebuie să stie că acestea se pot duce GRATUIT  la centrele de colectare organizate la nivelul județului în limita a 200 kg / an / gospodarie, după cum urmează:

În Bistrița pe str. Narciselor lângă Netex și în Viișoara lângă complex Heidenfeld;

În Beclean – în cadrul Stației de Transfer la ieșirea spre Braniște;

În Năsăud – în cadrul Stației de Transfer lângă depozitul Lukoil;

În Sângeorz-Băi – în cadrul Stației de Transfer de lângă cariera Cormaia;”

Niculae a amintitcă ADI Deșeuri  va intensifica eforturile de prevenire și combatere a depozitărilor ilegale de deșeuri în natură sau la platformele de colectare, mai ales că acum are și  un nou corp de control.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu