Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

În Bistrița-Năsăud vaccinarea cadrelor didactice e sub media națională. Apel al prefectul Stelian Dolha către profesori: ”părinții vor să-și știe copiii în siguranță la școală

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a făcut un apel joi, către cadrele cadrele didactice din județ să se vaccineze, pentru propria siguranţă la începutul noul an scolar, dar și pentru ca părinții să-și știe copiii în siguranță la școală. Prefectul a transmis  apelul său în contextul în care județul are o pondere a cadrelor didactice  mai mică de media națională, la o ședință cu directorii de școli, organizată de Inspectoratul Școlar

“Eu mă întreb care este răspunsul pe care un profesor îl dă astăzi unui părinte în momentul în care este întrebat dacă este vaccinat sau nu. Dacă este vaccinat, lucrurile sunt simple, îi spune: da, sunt vaccinat, suntem în siguranţă în clasă. Dar dacă nu este vaccinat, atunci ce răspunde? Pentru că e clar că părintele vrea să îşi ştie copilul în siguranţă… Pentru că deja sunteţi modele, pe care tânăra generaţie trebuie să le urmeze, le-a spus prefectul Stelian Dolha.

Potrivit datelor centralizate de IŞJ Bistriţa-Năsăud, o pondere de  57% din  personalul din învăţământ, didactic şi nedidactic din județ s-a vaccinat împotriva COVID-19. La nivel național media este mai mare, de 61% potrivit datelor anunțate astăzi de Ministerul Educației.

Prefectul le-a cerut directorilor de şcoli la întâlnirea convocată de ISJ să îşi spună opinia în legătură cu posibilitatea implementării pe plan local a măsurii luate la Bucureşti, de CJSU  privind purtarea măştii la 50 de metri în jurul şcolilor, măsură pe care intenţionează să o discute în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Prefectul le-a spus și că în Bucuresti decizia s-a luat la o incidență de 1 la mia de locuitori, în timp ce municipiul Bistrita a trecut acum, cu câteva zile înaintea începerii școlii, de 2 la mie.

Directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, le-a spus directorilor unităţilor de învăţământ că festivităţile de deschidere a anului şcolar pot fi organizate doar în aer liber cu purtarea obligatorie a măştii şi că este nevoie ca fiecare şcoală care nu are un cabinet medical să încheie un contract cu un medic de familie, care să facă inclusiv testările rapide pentru cazurile suspecte de COVID-19.

 

Sursa foto: Ziar de Bistrita

Share.

Lasă un comentariu