Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Semnal de alarmă tras de Prefectură: în Bistrița ne apropiem de incidența de 3 la mie. Există riscul ca din acest weekend sa ne confruntăm cu restricții până la adoptarea actelor normative cu ”certificatul Verde” săptămâna viitoare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Rata incidenței în municipiul Bistrita se apropie de 3 la1000 locuitori, atrage atenția Instituția Prefectului, după ce astăzi incidența raportată în municipiu a ajuns la 2,90 la mia de locuitori.
”Suntem astăzi, într-o situație critică, cu o incidență la nivel de municipiu de 2,90, cu un număr de 14 decese în ultimele 4 zile cauzate de CoVid și 629 de cazuri confirmate pozitiv”. este semnalul de alarmă transmis astăzi de Instituția Prefectului, care atrage atenția și că sunt ocupate toate locurile pentru bolnavii de coronavirus, atât la secțiile de boli infecțioas,. cât și la ATI : ”Este îngrijorător faptul că în spitalele din municipiul Bistrița și orașul Năsăud, s-a ajuns deja la ocuparea locurilor alocate bolnavilor infectați, atât pe secția de terapie intensivă (9), cât și pe cea de boli infecțioase (139)” precizează sursa citată.
Dacă nimic nu se schimbă în privința accesului la spectacole, organizarea botezurilor, nunților, dar și restaurante, pentru care premierul Florin Cîțu vorbește despre  introducerea certificatului verde, atunci în weekend, după depășirea pragului de 3  ne-am putea astepta la aplicarea ultimului act norrmativ prinvind starea de alerta, emis în 10 septembrie:2021 pentru depășirea pragului de 3 la mie: adică suspendarea activitatii restaurantelor, salilor de sport, etc.
Ce prevede hotararea în vigoare
Instituția Prefectului transmite si ce prevede hotararea emisă în 9 septembrie: Potrivit Hotărârii nr.932 privind prelungirea stării de alerta pe teritoriul României începând cu data de 10 Septembrie 2021, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori se interzic următoarele:
1. organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;
2. spectacolele de tipul drive-in;
3. organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;
4. activitățile recreative și sportive în aer liber;
5. evenimentele private cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., atât în exterior, cât și în exterior;
6. desfășurarea activității în baruri, cluburi și discoteci;
7. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare;
8. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase;
9. activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
Din păcate, există riscul interzicerii organizării evenimentelor menționate mai sus, în municipiul Bistrița și în alte localități, în weekendul care urmează.
 Vă rugăm să respectați cu strictețe măsurile de protecție a sănătății ce presupun distanțarea fizică și purtarea măștii, precum și evitarea zonelor aglomerate! Nerespectarea acestora este factorul care stă la baza răspândirii cazurilor de îmbolnăviri!” transmite Instituția Prefectului.
Premierul spune că certificatul verde la accesul in restaurante si spectacole va fi introdus saptamana viitoare 
Premierul Florin Cîțu a vorbit astazi despre introducerea certificatului verde pentru accesul în restaurante, nunți, botezuri, săli de sport, cinema-uri însă că măsura va fi adoptata peste pragul de 3 la mie doar după ce va trece prin CNSU si abia apoi adoptata în Guvern: ”nu vrem sa inchidem economia” a spus premierul.
Share.

About Author

Lasă un comentariu