Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A început dezafectarea parțială a Pieței Independenței. Locul halelor va fi luat de o parcare publică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O parte a Pieței Independenței Nord din Bistrița  a intrat în proces de dezafectare, perimetrul eliberat urmând să fie folosit pentru amenajarea unei parcări publice.

E vorba de zona chioșcurilor vechi dar și de câteva din rândurile de mese acoperite, acolo unde angajații DSP lucrează la dezafectare  și în paralel la amenajarea parcării. E una soluțiile găsite de municipalitate la dispariția a sute de locuri de parcare odată cu demararea și finalizarea proiectului ” Linia Verde”. Potrivit hotării de Consiliul Local din luna iunie 2021 vor fi dezafectate 7 din 10 tronsoane ale pieței, după ce raportul care a stat la baza deciziei a indicat că doar 30%din piață este ocupată.

Primarul Turc a postat câteva fotografii pe pagina sa de facebook cu stadiul lucrărilor diin Piața Independenței: ”  În zona Pieței Independenței-Nord, unde s-au restrâns rândurile de mese și se eliberează spații ocupate de chioșcuri vechi, Direcția Servicii Publice lucrează la amenajarea unei noi parcări. După un nou strat de asfalt, urmează numerotarea și trasarea a zeci de locuri de parcare, una dintre primele variante alternative implementate de municipalitate pentru a atenua din deficitul care le creează probleme proprietarilor de autoturisme, odată cu noile proiecte de infrastructură din municipiu” a scris primarul pe facebook. El  a menționat și un viitor proiect în aceeași zona, care ar putea fi finanțat din fonduri europene, care sa includa o parcare supraetajata: ”De fapt, în locația de pe Independenței-Nord vom implementa și un proiect pe fonduri europene care va include supraetajarea altor locuri de parcare, dar și modernizarea pieței rămase și a întregului areal.”

Pentru dezafectare si demolare partiala au fost propuse 7 tronsoane de 955 de mp  din cele 1338,26 mp împărtite în 10 tronsoane cu totul din suprafata acoperita.

Share.

About Author

Lasă un comentariu