Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița a ajuns astăzi la incidența de fix 3 la mie. Ce se va întâmpla de luni cu restaurantele, sălile de fitness si cu cinematografele

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrița a atins astăzi pragul incidenței de 3 la mia de locuitori, exact în ziua în care Comitetul Național pentru Situații de Urgență  a decis că o parte din restricțiile peste pragul de 3 la mie până la incidența de 6 la mie nu se aplică pentru cei care prezintă certificatul verde.

În aceste condiții restaurantele vor rămâne deschise la interior și după adoptarea de CJSU BN a restrictiilor,  permițând însă accesul doar celor care pot sa facă dovada că sunt vaccinați, au trecut prin boală sau au test negativ. La fel se va întâmpla cu sălile de fitness, cinematografe, concerte si spectacole, dar și evenimente publice.

Reglementările pentru incidența între 3 și 6 la mia de locuitori au fost publicate astăzi prin Hotărârea 70 ( o puteți consulta aici).

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu a adoptat încă măsurile de restricție pentru municipiul Bistrița, pentru că se așteaptă ziua de mâine pentru confirmarea incidenței de 3 după care are la dispoziție 48 de ore, a explicat prefectul Stelian Dolha: ”Așteptăm incidența de mâine, dar eu nu cred că o să fie mai mică de trei, ba din contră, cred că o să crească, așa că o să dăm o hotărâre de Comitet Județean pentru Situații de Urgență prin care vom impune anumite restricții începând de luni dimineață, deci cu aplicabilitate de luni dimineață. Asta înseamnă că în acest weekend restaurantele rămân la forma inițială, nunțile o să se poată desfășura. În schimb, de luni dimineața, dacă nu apare hotărârea nouă de Guvern care deja a trecut de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în urma căreia s-a stabilit că restaurantele pot să funcționeze chiar și la o incidență mai mare de 3 la mia de locuitori, dar doar pe baza certificatului verde, atunci restaurantele o să fie închise, dar eu zic că pentru o perioadă scurtă de 2-3 zile, până apare hotărârea nouă în Monitorul Oficial. În schimb, terasele rămân deschise. E important acest lucru, lumea trebuie să știe acest lucru. Chiar dacă incidența o să crească mâine, noi o să dăm hotărâre cu aplicabilitate de luni”, a explicat prefectul Stelian Dolha.

Așteptăm incidența de mâine, dar eu nu cred că o să fie mai mică de trei, ba din contră, cred că o să crească, așa că o să dăm o hotărâre de Comitet Județean pentru Situații de Urgență prin care vom impune anumite restricții începând de luni dimineață, deci cu aplicabilitate de luni dimineață. Asta înseamnă că în acest weekend restaurantele rămân la forma inițială, nunțile o să se poată desfășura. În schimb, de luni dimineața, dacă nu apare hotărârea nouă de Guvern care deja a trecut de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în urma căreia s-a stabilit că restaurantele pot să funcționeze chiar și la o incidență mai mare de 3 la mia de locuitori, dar doar pe baza certificatului verde, atunci restaurantele o să fie închise, dar eu zic că pentru o perioadă scurtă de 2-3 zile, până apare hotărârea nouă în Monitorul Oficial. În schimb, terasele rămân deschise. E important acest lucru, lumea trebuie să știe acest lucru. Chiar dacă incidența o să crească mâine, noi o să dăm hotărâre cu aplicabilitate de luni”, a explicat prefectul Stelian Dolha pentru Propolitica.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu