Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Asiguratorul City Insurance, cu 40% din piață românească de RCA-uri, a rămas de astăzi fără autorizație de funcționare. ASF a anunțat că trimite societatea de asiguarare în faliment

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Știrea economică a serii de vineri vine de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) care a anunțat că  a decis retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. și constată intrarea acesteia în stare de insolvență 

Practic ASF a respins planul de finanțare pe termen scurt și a planul de redresare a companiei care are 40% din piață, ceea ce înseamnă drumul scurt spre intrarea  în faliment.

ASF tarnsmite printr-un comunicat de presă că planul de finanțare pe termen scurt și planul de redresare  nu asigură restabilirea situației financiare a societății și, pe de o parte, că solvabilitatea societății este în continuă deteriorare iar, pe de altă parte, societatea se află în incapacitate vădită de plată”. aceasat înseamnă deschiderea procedurilor pentru declararea falimentului companiei.

În luna iunie City Insurance a intrat în administrarea specială  a Fondului de Garantare al Asiguraților, a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară și a fost amendată cu aproape trei milioane de lei pentru neregulile constatate. City Insurance este liderul pieței asigurărilor RCA, iar împreună cu societatea de pe locul doi, Euroins deține aproximativ 75% din piață.

foto credit: Digi24

Share.

Lasă un comentariu