Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pe programul ”Anghel Saligny” fiecare primărie va avea acces la proiecte de minim 4 milioane de lei. Ce le-a spus primarilor din Bistrița-Năsăud secretarul adjunct al guvernului Mircea Abrudean

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Secretarul general adjunct al Guvernului Mircea Abrudean, prezent astăzi la Năsăud la o întâlnire cu primarii din Bistrița-Năsăud a dat detalii despre programul Anghel Saligny, cel prin care vor putea fi accesate de aici încolo proiecte nerambursabile din bugetul public pentru rețelele de infrastructura în mediul rural.

Abrudean a explicat într-o conferință de presă, în care a fost prezent alături de prefectul Stelian Dolha, primarii Bistriței și Năsăudului, Ioan Turc și Dorin Vlașin că noul program, care va fi lansat saptămâna viitoare, va putea fi accesat  în maxim 45 de zile de la lansare.

Abrudean care a prezentat proiectul în 30 de județe a explicat că Guvernul vrea un feedback de la primari legat de program. El spune că nu va fi o problemă termenul scurt de depunere pentru că majoritatea UAT-urilor au deja proiecte mature, fie unele  depuse la Compania naționala de Investiții și care vor trebui redepuse pentru noul program , fie proiecte la care lucrează de multă vreme.

Abrudean a dat asigurări că niciun UAR nu va fi omis, fiecare având asigurate finanțări de minim 4 milioane de lei: ”Exista si criterii clare și standarde de cost în program … E un program mult asteptat , pentru ca infrastructura este prioritatea zero a României… Modalitatea de depunere a proiectelor e simplă, iar primarii știu pentru că a fost folosita la PNLD  1 si 2, dar de data asta o digitalizam ca incărcare. Au 45 de zile sa depuna proiectele incepand cu 22 septembrie , pentru că până atunci sunt în consultare publică normele metodologice” a mai spus secretarul general adjunct al Guvernului.

Abrudean a explicat că va exista o prealocare pe județe pentru ” Anghel Saligny” : ”E un buget prealocat de 4 milioane de lei, fiecare UAT sa beneficieze măcar de asemenea sumă, dar pot mai mari, în funcție de proiecte. Se face o prealocare în primă faza pe judete, urmand apoi, pe baza criteriilor, valorile proiectelor să fie alocate individual. Nu are coloratura politica, ne adresam comunitatilor locale care trebuie sa se dezvolte, a mai spus Abrudean.

Sursa foto: captura propolitica.ro

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu