Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alocare de 8,3 milioane de lei de la Guvern pentru pagubele produse de inundații în județul Bistrița-Nasaud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Peste 20 de unități administrativ-teritoriale  din Bistrița-Năsăud vor primi bani pentru refacerea infrastructurii afectate la ultimele inundații. Guvernul României a aprobat vineri, hotărârea prin care se acordă un sprijin financiar  de 8,272 milioane de lei din fondul de rezervă pentru 22 de comune și orașe , precum și pentru Consiliul Județean, pentru refacerea infrastructurii afectate de fenomenele hidrometeorologice deosebite.

Sumele pentru refacere au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi Instituţia Prefectului din localitățile în care au avut loc inundaţii, alunecări de teren şi unde au fost afectate infrastructura hidrotehnică, terasamentele şi malurile de apărare, structura drumurilor judeţene, a drumurilor comunale, podurilor, podeţelor, digurilor şi a punţilor pietonale.

“Mulțumesc Guvernului pentru promptitudinea cu care a alocat, și de această dată, fondurile pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații, fonduri cu care primăriile pot efectua lucrările necesare pentru a remedia pagubele.” , transmite prefectul Stelian Dolha într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului. Suma alocată județului

Guvernul a aprobat, vineri, printr-o hotărâre, alocarea a 377.2 milioane de  lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Executivului pentru unităţi administrativ-teritoriale din 24 de judeţe afectate de calamităţile naturale din luna iunie a acestui an.

Sume consistente de bani vor primi: Josenii Bârgăului (1,15 milioane) pntru refacerea unui pod avariat, Leșu (927 mii lei )  pentru refacerea unui drum forestier în Gersa și a unui mal , Rebrisoara (695 mii lei) comuna Coșbuc (855 de mii de lei ) pentru refacerea a 6 drumuri comunale, 2 podețe și a unei porțiuni de mal surpate, Consiliul Judetean (773 mii lei), Șanț (584 mii lei) iar Spermezeu 479 mii lei. Lista integrala a alocarilor o gasiți mai jos:

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu