Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Treizeci și două de familii din județ, afectate de inundații, primesc despăgubiri de la Guvern

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Guvernul României a acordat ajutoare de urgență pentru sprijinirea a 32 de familii din județ, afectate de inundații în cursul anului curent, anunță Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

E vorba de sume de bani acordate familiilor și persoanelor singure afectate de inundații în cursul acestui an printr-o   Hotărârii de Guvern 671/24.06.2021, a acordat 49.000 de lei. Banii sunt alocați prin viramente făcute de la bugetul Minsiterului Muncii, în funcții de criterii stabilite anterior, în baza unor rapoarte de evaluare. Familiile despăgubite sunt din Bistrița, Dumitra, Tărpiu, Reteag, Sângeorz Băi.

”Ajutoarele de urgență au fost acordate astfel: Suma de 1500 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de până la 25%. De această sumă au beneficiat 23 de familii din comuna Dumitra, respectiv 11 din satul Dumitra, 7 din Cepari și 5 din Tărpiu, 3 familii din Reteag, 4 familii din municipiul Bistrița și o familie din Sîngeorz-Băi.

Suma de 2500 de lei pentru o familie din Reteag, a cărei locuință a fost afectată în proporție cuprinsă între 25%, inclusiv 50%.” a transmis Instituția Prefectului.

Citiți actul normativ prin care seacordă banii:

http://www.mmuncii.ro/j33/images/Documente/MMPS/Acte_normat_initiate/HG_671_2021.pdf

Share.

About Author

Lasă un comentariu