Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Iohannis, discurs la Congresul PNL întrerupt de scandări pro Orban ”Este păcat ca un astfel de partid să fie supus la atacuri din interior”. Premierul a fost huiduit copios (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prezent la Congresul PNL de la Romexpo președintele României Klaus Iohannis a ținut un discurs în care s-a poziționat pentru păstrarea premierului în funcție, susținerea Guvernului său și a criticat  atacurile din interior din timpul campaniei interne, ”care sapă credibilitatea partidului” . Discursul lui Iohannis care a fost pro-Cîțu, fără să pronunțe însă explicit numele premierului  a fost întrerupt încă de la început de scandarile venite din sală, care strigau numele lui Ludovic Orban

Ne aflăm, și nu pentru prima dată, într-un punct de inflexiune nu doar pentru PNL, ci și pentru România. Trebuie să recunoaștem că nu a fost o campanie internă așa cum mulți ne-am fi dorit. PNL e un partid viu. Competiția internă a fost mereu încurajată. Mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei aplicate pe moțiuni și pe proiecte. Din păcate s-au spus lucruri grave, s-au folosit cuvinte dure, care sapă credibilitatea unui partid puternic încercat, care a avut curajul să își asume responsabilitatea guvernării într-o perioadă dificilă. Este păcat ca un astfel de partid să fie supus la atacuri din interior”, a spus șeful statului(…)

Vremea confruntărilor electorale s-a încheiat. Să nu uităm că am promis oamenilor în 2020, patru ani de stabilitate politică, în care România să demareze și să finalizeze investii structurale majore și reforme sistemice îndelung așteptate. Azi, PNL își alege conducerea pe care o consideră potrivită. De mâine, ambele echipe să fie conștiente că menținerea unității partidului e esențială pe mai departe.Alegerile interne nu sunt doar despre  a înlocui un lider cu altul, ci despre partide mai bune, eficiență, și reconectare cu oamenii. PNL are obligația să își asculte alegătorii, să țină cont de lecția voturilor primite și să se adapteze la problemele reale ale prezentului(…) În tot timpul discursului în sală s-au auzit scandari.

De altfel și după discurs, la iesirea din sală, în jurul orelor 12,00 după ce ăresedintele a stat circa o jumatate de oră în primul rând, între Orban și Câțu a fost condus din sală tot pe scandările pro Orban. Ascultați discursul presedintelui

 

În sala Romexpo, unde sunt asteptați 5000 de delegați din țară au fost înregistrați până la ora 11,15 în jur de  3360 de delegați înregistrarea participanților se închide la 12,30

Rares Bogdan : ”Demisia nu se strigă în PNL” reacție la adresa contestatarilor care l-au huiduit pe Cîțu și pe el

Premierul Florin Cîțu s-a confruntat încă de la începutul prezentării moţiunii cu care candidează ” România Liberală”  la preşedinţia PNL, cu scandări de  ”Demisia!” şi cu huiduieli,. Huiduielile pentru Florin Cîțu au început de când acesta a urcat pe scenă. Încă de la primele cuvinte, susținătorii lui Ludovic Orban  au început să-l huiduie și să-l fluiere, potrivit ziare.com. Din cauza zgomotului, Ludovic Orban le-a cerut susținătorilor săi să facă liniște și să-i permită lui Cîțu să-și expurnă discursul, însă huiduielile s-au agravat. O parte din sală a început apoi să strige „demisia”, sau „fără PSD”.iar premierul și-a întrerupt discursul spunându-le: ”Ştiţi că asta înseamnă să va daţi jos propriul Guvern, pe model Dragnea”.

Orban pentru susținătorii săi care l-au fluierat pe Cîțu: ”îi dezaprob și îmi cer scuze în numele lor”. 

Ludovic Orban și-a început discursul de prezentare a moțiunii cerându-și scuze pentru huiduielile celor care îl susțin : ”Le spun celor câțiva care au huiduit și fluierat că îi dezaprob și îmi cer scuze în numele lor. Noi am venit aici să ne susținem candidații”. Orban le-a transmis apoi un mesaj puternic  :”Avem doar două variante strategice. Prima e să refacem coaliția, iar pentru asta, după congres, cum ne vom prezenta în fața partenerilor din coaliție dacă va fi ales cel care a provocat criza, în loc să fie ales cel care are soluția la criză?

Fraților, ce facem cu guvernarea? Realitatea e că suntem într-o situație aproape imposibilă. Cum vom îndeplini condiția partenerilor de coaliție, și dacă nu o vom îndeplini, cu cine facem majoritate parlamentară? Credeți că există vreun liberal care să fie de acord cu refacerea USL într-o combinație pe masă sau pe sub masă cu PSD? Eu cred că nu. Negocieri pe sub masă cu PSD s-au făcut. Premierul Cîțu a spus că toate deciziile le va lua împreună cu dvs, mă îndoiesc. Nu îmi amintesc ca el să se fi consultat ceva când a dat afară consilierii de stat ai PNL. Nu îmi amintesc ca Florin Cîțu să fi consultat pe cineva când l-a consultat pe ministrul Alexandru Nazare? Nu îmi amintesc să fi fost consultat un for al PNL înainte de deciziile care au dus la criza guvernamentală” le-a spus Orban invitându-i pe liberali să voteze într-o variantă proastă și una relativ bună: ” Partidul Național Liberal are nevoie de un om de echilibru.. Vă îndemn să votați cu cel care are puterea să soluționeze criza””

 

 

 

Urmăriți congresul PNL:

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, un sustinător inversunat al premierului Florin Cîțu, a avut un discurs delirant la congresul PNL de sâmbătă, 25 septemprie. Acesta a strigat, la propriu, de la microfon, până a regusit, fără să spună nimic concret. Din contră, acesta a dat dovadă de lipsă de logică si de isterie adresând un mesaj către copreședintele USR- PLUS Dacian Cioloș, căruia i-a transmis să-și „aducă jucăriile înapoi” si să revină la guvernare, după ce, numai cu câteva zile in urmă l-a adulat pe Florin Cîțu pentru ruperea coalitiei sustinând că Ministerul Transporturilor si Ministerul Fondurilor Europene trebuie să revină la PNL.
    Pe 15 septembrie-2021, economistul Cristian Păun, profesor universitar la ASE l-a atacat dur pe Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook: Cum naiba s-a procopsit liberalismul din România cu infiltratul și decapatul ăsta? Cine naiba l-a băgat pe gât celor din PNL? Sunt câțiva `teroriști politici` în PNL bucuria adversarilor politici”.
    (vezi: https://ziare.com/rares-bogdan/stiri-rares-bogdan/fost-consilier-orban-atac-rares-bogdan-gargaragiu-moljaie-flema-comanda-aport-1700331)

Lasă un comentariu