Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Previzibil: moțiunea de azi a trântit Guvernul Cîțu. Nu e clar ce va urma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Guvernul Cîțu a căzut astăzi la votul din Parlament, moțiunea PSD fiind votată de 281 de parlamentari , potrivit numărătorii paralele făcute de partide, după ce PSD si AUR au votat cu bilele la vedere. Moțiunea a fost votată și de parlamentarii USR, cei care au votat împotrivă, fiind cei de la PNL și UDMR.

La numărătoarea oficială, a căror rezultate au fost anunțate de deputatul Daniel Suciu, în calitate de secretar al Camerei Deputaților : din 318 parlamentari prezenți au votat 281 pentru, în condițiile în care pentru căderea Guvernului era nevoie de 234 de voturi.

Momentan PSD are o singura decizie: aceea că vom merge la alegeri anticipate. Deocamdatăa steptăm semnalul de la presedintele  Iohannis. Din punctul dumneavoastră de vedere,  alegerile anticipate sunt un act hazardat -le-a răspuns Marcel Ciolacu ziaristilor imediat după trecerea moțiunii PSD, din punctul nostru de vedere este o normalitate, la care s-a recurs în toate țările civilizate.. E exclus ca PSD sa susțină un guvern minoritar. PSD a mai facut-o cu Guvernul Orban si a crescut rata mortalității. Acum n-o vom mai face” a susținut Marcel  Ciolacu imediat după anunțarae rezultatelor.

După vot, ex-vicepremierul USR Dan Barna a declarat și el:  ”Am vazut ca PSD pozează în trimfători, ar trebui sa n-o mai facă, am fi putut fi avut situația rezolvată dacă PSD nu l-ar fi susținut atâta vreme, o lună și ceva pe Florin Cîțu să rămână premier …USR e consecvent: vom merge la consultări cu presedintele. noi suntem gata sa reluăm negocierile pentru o formulă de guvernare cu PNL, atâta timp cât nu va fi Florin Câțu premier. 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. După ce, prin deciziile sale necugetate de încălcare a protocolului de colaborare dintre PNL, USR-PLUS si UDMR, a declansat criza politică soldată cu ruperea coalitiei de guvernare premierul Florin Cîțu a compromis sansa unei guvernari stabile pentru urmatorii 4 ani.
    Ba mai mult, după congresul PNL din 25 septembrie partidul a fost scindat de catre lingăii din tabăra Cîțu care fac parte din oastea de strânsură a fostului PDL, despre care Traian Băsescu spunea că se revendică de la Petre Roman si nu de la Brătianu. Prin urmare acestia nu au nici o terebă cu liberalismul. Asa se explică faptul că acestia au sustinut la conducerea PNL pe un neica-nimeni precum Florin Cîțu, care demonstrează că e un maimuţoi dus cu pluta după ce și-a pus pe Instagram un video cu el în formă de Superman.
    Chiar si sub aspect ideologic, la congres motiunea premierului „superman” Florin Cîţu intitulată „România Liberală” a fost o insiruire de fraze unele chiar fără noimă precum „Suntem în PNL pentru că suntem liberali” sau „Împreună decidem kilometrul zero al liberalismului”, ceea ce este o ineptie prin care anulează practic întreaga istorie a PNL – înfiinţat în 1875, anul care este adevăratul kilometru zero al liberalismului. În altă parte se constată o exprimare ce denotă fractură de logică: „Dacă timp de aproape 150 de ani dezvoltarea în România a fost centrată pe stat, iar cetăţeanul a fost dominat de stat, viziunea României Liberale se concentrează pe cetăţean şi pe comunităţile locale”. Păi dacă Florin Cîţu critică 150 de ani de politică liberală centrată pe stat, în timp ce el doreşte să facă politică axată pe cetăţean şi comunităţile locale, el sterge cu buretele si peste întreaga activitate depusă de familia Brătianu in modernizarea României. Si exemplele ar putea continua.
    Acum după motiunea de cenzură, premierul Florin Cîţu a ajuns acolo unde merita- la groapa de gunoi a istoriei.

Lasă un comentariu