Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un focar de Covid 19 apărut printre deținuții Penitenciarului a ridicat rata infectării în Bistrița la 9,29 la mie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Incidența în municipiul Bistrița a făcut astăzi un salt la 9,29 la mia de locuitori, după ce în weekend a fost descoperit un focar de 63 de persoane, deținuți și angajați infectați cu Covid 19.

Potrivit directorului DSP, Anca Andrițoiu, inițial a fost depistat pozitiv un angajat al Penitenciarului , după care a urmat testarea a 200 de angajați și deținuți: 61 de deținuți și doi angajați au fost depistați pozitivi la testarile făcute în 14 și 15 octombrie

Deocamdată incidența i-a prins doar pe cei testați în 14 octombrie, urmând ca statistica de marți să-i includă și pe restul celor depistați infectați, dar testați o zi mai târziu. Deținuții cu teste pozitive sunt izolați în Penitenciarul Bistrița, deocamdată niciunul nu a avut nevoie de spitalizare, pentru ca ori sunt asimptomatici, ori au dezvoltat forme ușoare, potrivit sursei menționate  Spre deosebire de focarul de anul trecut din Penitenciarul Bistrița, când deținuții infectați au fost transferați la Spitalul Penitenciar Jilava, de data aceasta varianta nu mai este viabilă, pentru că la Jilava a fost depășită capacitatea de tratare. Majoritatea deținuților din penitenciarul Bistrița au fost vaccinați.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu