Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce declarații a făcut Dacian Cioloș după ce Parlamentul i-a respins propunerea de Guvern și ce urmează

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

S-a întâmplat ceea ce era previzibil : executivul condus de premierul desemnat Dacian Cioloș a căzut miercuri,  la votul de învestitură din Parlament după ce doar 88 de deputați și senatori au votat în favoarea guvernului acestuia. Au votat cu câțiva parlamentari în plus față de numărul alesilor USR, dar pentru a trece, Cioloș avea nevoie de 234 de voturi. PNL si UDMR au asigurat cvorumul dar nu au votat, PSD și AUR au fost prezenti în sală și a votat împotrivă, cei de la AUR asigurând un fond sonor de bruiaj în timpul  discursului lui Dacian Cioloș.

După ce formula sa de cabinet a căzut, președintele USR a declarat că așteaptă o soluție de la partidele care au votat împotrivă fără să vină cu vreo soluție în ultima lună:   : ”E mai mult de o lună pierdută, iar care cei care au prelungit această situație de criză nu au venit cu nicio soluție. PSD si PNL care azi au a criticat si vorbit de o soluție în Parlament nu au venit de fapt cu nicio soluție. Nu vedem soluții, nu avem ce sa ne așezăm la discuții când nu au venit cu soluții. Noi suntem un partid care a venit cu o soluție, așteptăm ca doar cei care au criticat de pe margine și n-au propus nimic ar trebui să vină acum în Parlament cu ceva viabil” a declarat Cioloș

Dezbaterile din Parlament de astăzi nu au fost lipsite de incidente, circul fiind asigurat de AUR :  Diana Șoșoacă l-a salutat cordial pe premierul Ungariei, arătându-și speranța că România va trece la un guvern naționalist  iar George Simion a lansat  atacuri la adresa președintelui Iohannis despre care spune că trebuie sa plăteasca pentru ca și-a bătut joc de țară.

Ce urmează ?

Următorul pas va fi ca presedintele sa cheme din nou partidele la negocieri, iar cabinet format de un premier nominalizat de Klaus Iohannis  ar putea fi învestit abia peste două săptămâni, la începutul lunii noiembrie.

Conform Constituției, președintele poate dizolva Parlamentul după respingerea consecutivă a cel puțin două propuneri de premier, în termen de 60 de zile. Aceasta nu înseamnă însă că presedintele este obligat să convoace alegeri anticipate, atrage atenția fostul presedinte al Curtii Constituționale, Augustin Zegrean, pentru Bistrița Express:

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu