Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Presedintele Iohannis a anunțat restricțiile, nu va fi lockdown: școlile intră 2 săptămâni în vacanță, masca redevine obligatorie pe stradă, la fel și certificatul verde în majoritatea activităților

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse, nu de mâine, ci începând de luni i. În pofida opiniilor care vorbeau de lockdown, președintele a anunțat în linii  mari o suită de restricții, precizând că detaliile vor veni abia după  de se pronunță experții Guvernului. În linii mari acestea sunt:  scolile intră cu toate ciclurile de învățământ pentru două zile în vacanță,  doar persoanele vaccinate sau cu adeverință de serviciu  vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va deveni  obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca va trebui purtată peste tot, inclusiv pe stradă.

”Școlile sunt puternic afectate. În mod normal, începând de lunea viitoare, ar fi vacanță pentru cei mici. Am decis azi ca vacanță să fie valabilă pentru toate clasele timp de 2 săptămâni – gimnaziu, liceu, generală” a declarat presedintele referitor la școli. Nue clar însă dacă măsura nu va prelungită la o lună în condițiile încare minsitrul învățământului evocase posibilitatea luării vacanței acum, în conndițiilere cuperării în vacanța de vară.

Revine masca peste tot

”Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior, și în târguri, și la cinema, și dacă vă plimbați pe stradă…Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții care vor intra luni în vigoare. Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme” a mai anunțat presedintele 

”Exemple: va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții.” a mai spus printre altele presedintele care a mai spuis și că asistăm lșa o adevărată catastrofă.

”Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție e vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. În vestul UE, unde lumea s-a vaccinat în masă, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a UE e mai complicat. În România s-a declanșat o adevărată catastrofă. Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă. Deci dragi români, vaccinați-vă dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI. Nu îi credeți pe cei care vă mint că pățiți ceva dacă vă vaccinați.”

Share.

Lasă un comentariu