Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dramă în Pintic: o femeie de 82 de ani a murit azi dimineață după ce casa i-a luat foc. A scos-o un sofer curajos din casa in flăcări, însă a fost prea târziu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O femeie de 84 de ani a murit în această dimineață într-un incendiu care i-a cuprins casa, in Pintic (comuna Teaca). Un sofer aflat în trafic este cel care a observat incendiul, a sunat la 112, dar nu s-a limitat la  atât, ci a intrat în interiorul casei, până în locul în care a avut acces, încercând să salveze locatarii. A găsit proprietara in interior,  aproape de ieșirea din casă, dar, din păcate, femeia în vârstă de aproximativ 82 de ani, suferise arsuri grave, incompatibile cu viața, tarnsmite IPJ.

Prima intervenție a fost asigurată de SVSU Teaca, echipajul de pompieri voluntari care a ajuns în scurt timp la locul incendiului Împreună cu pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechința a lichidat incendiul, care se manifesta generalizat în încăperea unde dormea femeia, precum și la nivelul prispei. Suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 60 de metri pătrați.

După evacuarea fumului din încăperi și îndepărtarea elementelor de construcție care prezintă riscul prăbușirii, o comisie mixtă, formată din pompieri și polițiști, va stabili cauza probabilă a incendiului. Intervenția este încă în dinamică.

Polițiștii au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii incendiului și a decesului femeii de 84 de ani.

Incendiu generalizat la mai multe imobile din Josenii Bârgăului

În această dimineață, în jurul orei 06.45, Dispeceratul Integrat ISU SAJ Bistrița – Năsăud a direcționat de urgență, în localitatea Josenii Bârgăului, mai multe echipaje de pompieri militari, de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului și Detașamentul de Pompieri Bistrița, respectiv pompierii voluntari de la SVSU Josenii Bârgăului,  în urma izbucnirii unui incendiu la o gospodărie.

Incendiul se manifesta generalizat la mai multe imobile dintr-o gospodărie și amenința să se extindă la alte case de locuit, distanța de siguranță dintre imobile fiind foarte mică.

”Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Pompierii militari de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului și de la Detașamentul de Pompieri Bistrița au acționat pentru localizarea focarelor, protejarea vecinătăților și evacuarea bunurilor din zonele afectate de incendiu. Unul din proprietari a suferit un atac de panică, a primit asistență de la echipajul de paramedici SMURD, dar nu s-a impus transportul acestuia la spital.

S-a reușit evacuarea aparaturii electrocasnice și a elementelor de mobilier care nu erau fixate în imobil (casa de locuit). Alimentarea autospecialelor s-a realizat din râul Bistrița, peste un dig de patru metri. Suprafața totală afectată de incendiu este de aproximativ 180 mp, constând în bucătăria de vară (locul de unde a izbucnit incendiul), o anexă alipită, respectiv acoperișul casei de locuit, de asemenea, alipită de anexa intermediară”

Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de cauze de natură electrică (scurtcircuit electric) – priză sau întrerupător defect în bucătăria de vară, informează ISU Bn.

Share.

Lasă un comentariu