Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primăria Bistrița va deschide un centru de testare gratuită în Piața Centrală. Urmează și un al doilea centru de vaccinare temporar gestionat de SVSU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul Bistriței, Ioan Turc a anunțat vineri deschiderea unui centru de testare gratuită în Piața Centrală. Într-o primă fază municipalitatea va achiziționa 1000 de teste gratuite și în funcție de solicități va cumpăra și altele. Oferirea posibilității testării gratuite e o decizie luată după ce administrația a sesizat că serviciile 112, solicitate inclusiv pentru testare faca față cugreu cererilor. În plus Turc crede că prezența cortului de testare, operat de cei de la SVSU  e un mesaj important pentru bistrițeni incluisv pentru vaccinare.

Vom deschide un centru de testare gratuită Covid-19 în câteva zile în Piața Centrală. Toți bistrițenii care doresc să se testeze o vor putea face gratuit prin serviciile oferite de primărie prin SVSU. Mergi și te testezi rapid în stradă fără niciun fel de programare. Am observat că pe 112 solicitările sunt destul de multe și cred că această modalitate este și de natură să-i conștientizeze pe oameni cu privire la riscurile bolii. Simplul fapt că vezi în stradă oameni care testează gratuită, îmbrăcați într-un anume fel, e un mesaj, de fapt o invitație tot înspre a se vaccina”, a spus primarul Bistriței, Ioan Turc, într-o conferință de presă.

Cei care fac testul si sunt depistați pozitiv vor urma traseul clasic; sunt identificați nominali, după cartea de identitate iar rezultatul testului, în caz că este pozitiv, este transmis la DSP. Ioan Turc  a anunțat și că SVSU va mai deschide un al doilea centru, temporar în zona Palatului Culturii, acolo unde e aflux de oameni care depun cerere pentru subvenționarea energiei. Turc a lăudat și implicarea și disponibilitatea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență a municipalității de-a lungul campaniei de vaccinare,: în total cheltuielile cu campania de vaccinare ale SVSU au fost de 965 de mii de lei lei, majoritatea decontatede DSP, în sarcina bugetului local rămânând  aproape 122 de mii lei.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu