Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

ANTI HĂRȚUIRE : Comportamentul agresiv între colegi sau din partea șefilor combătut prin lege

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un proiect de lege depus zilele trecute în Senat obligă firmele din România cu mai mult de 50 de angajați să adopte un set de practici anti-bullying și anti-mobbing. Adică pe românește să sancționeze și să prevină comportamentele abuzive sau hărțuitoare de la locul de muncă din partea unor colegi, șefi sau grupuri mai largi.

Legea, ca și sancționarea acestor gen de practici, care nu intră în zona penalului, ar fi  o noutate absolută pentru România. În rezumat, proiectul legislativ inițiat de senatorul PSD Ovidiu Donțu impune firmelor cu peste 50 de angajați să desemneze o persoană care să înregistreze aceste plângeri, să modifice regulamentele de ordine interioară cu prevederea unor sancțiuni disciplinare la adresa celor care se încadrează la aceste practici, dar și a noțiunilor de răspundere disciplinară. În plus firmele care nu au angajați psihologi sau sociologi ar putea fi obligați prin această lege să angajeze serviciile unor cabinete de psihologie.

Inițiatorul legii susține că a ajuns la această formă legislativă după ce mai mulți angajați ai unor companii din România i s-au plâns că sunt victimele unor asemenea tip de agresiune la locul de muncă. Senatorul spune în expunerea de motive că majoritatea statelor din componența SUA au adoptat încă din 2010 reglementări anti –bullying, în condițiile în care că acest gen de comportamente de hărțuire pot avea consecințe grave de la părăsirea locului de muncă până la suicid.

Legea e pe țeavă

Deocamdată Legea lui Donțu e abia înregistrată la Senat, nu a trecut încă prin comisii , nu are nici punctul de vedere al Guvernului și nu sunt șanse să fie adoptată în actualul mandat al Legislativului, urmând să rămână pe agenda viitorului Parlament.

Ce înseamnă bullying-ul?

Bullying: intimidarea, umilirea, izolarea de colectiv ori sabotarea repetată a unui angajat cu scopul de a-l invalida, a-l impiedica să-și exercite dreptul la muncă sau la remuneratie, sau de a-l constrange să părăsească organizația. Potrivit site-lui cariere online, cauzele bullying-ului sunt în general invidia, dorința de avansare profesională rapidă, ascunderea unor ilegalități sau o tulburare de personalitate (profil antisocial mergând până la sociopatie).

Avocații specializați în litigii de muncă spun că și până la adoptarea unei legi specifice angajatorii pot fi sancționati pentru hărțuire morală (termen care include și practici de bullying). „Conform prevederilor art. 8 si 39 din Codul Muncii, relațiile de muncă trebuie să se bazeze pe principiul consensualității și al bunei credințe. În plus, angajatorul are obligația de a respecta demnitatea lucrătorului și de a-i asigura securitatea și sănătatea fizică și mentală în legatură cu activitatea desfașurată”, explică avocații specializat în dreptul muncii.

 Proiectul legii lui Donțu poate fi consultat aici: https://www.senat.ro/Legis/PDF/2016/16b573FG.pdf

Iar expunerea de motive cu tipologii de hărțuitori o găsiți aici:

https://www.senat.ro/Legis/PDF/2016/16b573EM.pdf

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu