Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PNL a scăpat basma curată: filiala PMP nu avea dreptul să conteste listele liberalilor. În schimb orice persoană fizică ar fi putut să o facă.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PNL Bistrița Năsăud a scăpat de emoții: judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud au decis astăzi că nu e cazul să judece pe fond contestația filialei PMP împotriva  listelor liberale, deoarece oamenii lui Băsescu nu ar avea calitate procesuală.

De fapt juriștii PNL sunt cei care, în aparare au invocat  lipsa calității procesuale a  PMP Bistrița-Năsăud, pe motiv că doar reprezentanții naționali ai partidelor pot redacta contestațiile.  Potrivit purtătorului de puvânt al Tribunalului Bistrița, Dana Ceuca excepția ridicată de PNL viza articolul 59 din legea 208/2015 (legea electorală).

Acest articol pe care au scăpat basma curată cu listele spune că partidele, persoanele fizice și ONG-urile pot depune contestații la legea electorală. Altfel spus, înregistrarea la BEJ a listelor PNL-ului putea fi atacată oricând de un simplu alegător, dar nu și de o filială județeană. Decizia are drept de atac în 48 de ore, tot la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Reamintim că PMP a contestat autencitatea semnăturilor conducerii centrale a liberalilor de pe noile liste pentru Senat ale PNL Bistrița-Năsăud, înlocuite după ce BEJ a constatat ca nu există nicio femeie printre candidați, situație nepermisă de noua lege electorală. Cei de la PMP Bistrița-Năsăud au susținut că semnaturile noi, depuse după câteva ore de la prima tentativă, au fost scanate, si nu sunt în original.

Aici este și articolul buclucaș care lasă cetatenii cu drept de vot să conteste, dar nu și ditamai filialele:

ART. 59
(1) Admiterea candidaturilor de către biroul electoral de circumscripţie sau de către Biroul
Electoral Central, după caz, se face, în termen de 48 de ore de la data depunerii, p
rin decizie, şi poate fi contestată de către cetăţenii cu drept de vot, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, în termen de cel mult 48 de ore de la data afişării deciziei de acceptare.
Share.

About Author

Lasă un comentariu