Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

EXCLUSIV: E la vot o altă lege care-i protejează pe proprietarii executați de bănci

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primăriile ar putea să cumpere  de anul viitor  locuințele scoase la licitație de bănci și să le permită celor care au pierdut casa să locuiască în continuare cu chirie. Prevederile apar într-un proiect legislativ care va fi supus astăzi votului în Camera Deputaților, în ultima ședință de plen al actualului Parlament.

Potrivit inițiatorilor care au modificat legea locuinței, primăriile ar primi dreptul de a face protecție socială prin cumpărarea locuințelor scoase la licitație de bănci pentru neplata ratelor. Foștilor proprietari ar urma să li se permită să rămână în casele care devin locuințe de sprijin în baza unui contract de închiriere pe cinci ani, cu posibilitatea de prelungire daca situația financiară nu se remediază semnificativ. Locuințele nu pot fi mai mari de 100 de metri pătrați, iar chiria percepută de primării nu ar trebui să depășească 10 % din venitul lunar. Proiectul intră la vot final luni de la ora 15,00.

Respinsă pe linie până în apropierea campaniei

Legea cu puternic iz electoral și populist a fost inițiată de UDMR și are toate șansele să fie adoptată, pentru că intră în plen cu propunere de adoptare în comisiile de specialitate,după ce timp de doi ani a fost plimbată cu rapoarte de respingere din comisii în plen. Proiectul nu are aviz nici măcar de la Consiliul Legislativ ori de la Guvern, a fost respinsă de Senat, dar printr-un miracol, în urmă cu o lună a primit verde din comisiile de administrație publică și juridică. Camera Deputaților e cameră decizională în acest caz, deci nici nu mai contează dacă a fost respinsă în Senat. Totul este să treacă de camera inferioară.

Proiectul legislativ aflat azi la vot poate fi consultat aici:

http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta2015.OrdineZi, la punctul 9 de pe ordinea de zi

iar ultimul raport, cel favorabil poate fi consultat aici:

http://www.cdep.ro/comisii/juridica/pdf/2016/rp386_14.pdf

Sursă foto: Cotidianul.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu