Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Partidele din BN- cu listele intacte după popasul la Curtea de Apel

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liberalii bistrițeni și USR-iștii se pot relaxa în privința listelor, după ce sâmbătă și luni judecătorii clujeni au respins contestațiile la legea electorală împotriva acestor formațiuni politice.

Un complet al Curții de Apel Cluj s-a întrunit în ședință de urgență sâmbătă, 5 noiembrie, însă nu a ținut cont de argumentele PMP-ului, cei care au contestat listele liberalilor din Senat.  PMP-iștii au încercat să demonstreze că au  calitate procesuală ca filială județeană, deoarece organizația are personalitate juridică.

Reamintim că filiala Bistrița-Năsăud a PMP a contestat listele electorale ale PNL de la Senat pe motiv că dosarul nu cuprindea semnătura în original, ci doar în copie a conducerii centrale, după ce partidul a înlocuit lista fără femei depusă cu câteva ore înainte. Judecătorii Tribunalului n-au ajuns să judece cauza pe fond, adică au sau nu dreptate PMP-iștii și au luat decizia pe formă. Ei au acceptat la solicitarea juriștilor liberali argumentul că o filială județeană nu poate contesta lista și că doar partidul ca entitate națională ar fi putut să o facă.

Și USR BN a scăpat de contestații

Organizația BN a USR a ajuns în instanța de apel de la Cluj a doua oară după ce persoana care i-a contestat în județ și în toată țara, o hunedoreancă, Nicoleta Monica Petruș  a pierdut la prima înfățișare, la instanța din Bistrița. Cauza celor de USR a fost soluționată luni prin respingerea apelului ca nefondat. Cea care a depus contestațiile și apelul a invocat faptul că USR folosește aceeași siglă ca și USB, însă între timp partidul lui Nicușor Dan a anunțat folosirea unui alt simbol electoral. Anterior acestei decizii USR a mai făcut față contestării listelor și de către Partidul Ecologist Român, și în acest caz, apelul fiind respins ca nefondat. Cu situații asemănătoare s-au mai confruntat tinerele organizații ale Uniunii Salvați România în aproape toate județele. De altfel unul dintre reprezentanții de la Bistrița ai USR, Mihai Lucian Bălan a publicat pe pagina sa de socializare un grafic al contestațiilor din toată țara, care indică PER ca fiind campion la acțiunile în instanță pe legea electorală  împotriva uniunii.

[ot-caption title=”USR si-a facut statistica pentru contestații” url=”https://www.bistritaexpress.ro/wp-content/uploads/2016/11/14925401_145980082540743_577462320327598727_n.jpg”]

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu