Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

VOT: Legea protecției proprietarilor evacuați a trecut la pachet cu majorările de salarii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În timp ce luni, 6 noiembrie opinia publică a stat cu ochii pe majorările salariale oferite de majoritatea PSD și pe scandaluldin Parlament, la vot a trecut, neobservată, o  lege cu impact major asupra celor care nu-și mai pot plăti ratele la casă.

Așa cum a scris ieri Bistrița Express, proiectul de lege odată promulgat le permite administrațiilor locale să sară în ajutorilor celor care sunt pe punctul să fie evacuați, cumpărându-le casele la licitațiile organizate de bănci. După achiziționare proprietățile devin locuințe de sprijin și foștii proprietari ajung chiriașii primăriilor. Chiria este însă cu mult sub nivelul pieței și chiar și a locuințelor ANL și nu poate fi mai mare de 10 % din veniturile familiei. Citiți aici: https://www.bistritaexpress.ro/2016/11/07/exclusiv-e-la-vot-o-alta-lege-care-i-protejeaza-pe-proprietarii-executati-de-banci/

Dacă foștii proprietari refuză să rămână chiriași, locuința de sprijin poate fi închiriată doar unei familii evacuate la rândul ei tot pentru neplata creditului ipotecar. Doar în situația  în care nu există solicitanți care să se încadreze în această categorie, locuința de sprijin poate fi atribuită altor familii.

Proiectul votat luni de de deputați, cu toată opoziția din Senat, va deveni lege  după  ce va fi promulgat de președintele Iohannis.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu