Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

SUBIECTIV: Jos rânjetul fals și măștile ipocrite! Poate fără fard vă putem suporta pe voi în locul unor măscărici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O vreme prin politică se va purta probabil franchețea, lipsa de fandoseală, pe alocuri chiar grobianismul. Cică așa vrea America profundă, mă rog jumătate din ea și noi tot timpul ne-am luat după ei. Sigur, ne-am luat doar pe jumătate. Asta e și speranța mea.

Poate că și pe la noi va ajunge ceva din vântul anti-sistem, doar e prognozat că bate și pe la alegerile din Europa. De fapt ce spun eu? S-a văzut odată cu Brexit-ul cât de tare poate bate. Sau probabil, cum suntem defazati phi plus unu, la noi se va simți peste un tur de alegeri. Oricum un vânticel tot o să simțim.

De fapt vânticelul a mai suflat pe la urechi și prin locale. Dar zeitățile din turnul de fildeș au zis că ei de acolo nu simt nimic.   Că de fapt, despre ce vorbim noi? A fost scor istoric, fără precedent. La ei, acolo sus era cald și soare. La noi, jos, era furtună.

America, cel puțin jumătate din ea a transmis printre altele că nu mai vrea fandoseală, politica lor ”corectă” care  ascunde straturile groase de fard și mizerie, devreme ce un măscărici, vorba unei colege de breaslă, e infinit mai bun decât ăștia hiper zâmbăreți și falși. Măcar ăla știi din ce aluat e făcut.

Nu pot bănui cât de mare și profund va fi seismul cu epicentrul la Wasington DC și nici nu încerc să fac predicții. Că nu e de competența mea. Ceva de acolo ajunge sigur și aici și nu doar pentru că USA s-ar putea închide în povestea ei.

Din multele  lecții de azi, am ales doar una: domnilor și doamne zâmbărețe din palatele politicii, dați-vă jos din turnul de fildeș, ștergeți-vă rânjetul ”corect politic” și dacă puteți, artificialul din gesturi.

Nu-i nimic că unii de-abia l-ați învățat. Încercați și sinceritatea, mai duceți-vă fără morgă printre oameni, ascultați ce au de spus,  că poate reușiți să vă salvați! Oricum, că sunteți foarte tineri sau prea îmbătrâniți în trasul sforilor, modelul acesta, vă anunț, că pentru o vreme, a expirat. Și poate, așa sinceri,  vulnerabili și nepregătiți  cum rămâneți, poate vă vom alege cu tot cu slăbiciunile voastre, decât să ajungem pe mâna unor clovni.

Sigur că poate avem noroc și urcă pe scenă niște oameni onești, plini de firesc, bine pregătiți și mai ales bine intenționați,  fără educația reziduală pe care v-au dat-o  rubedeniile voastre politice.

Pot să visez și eu, nu? C-a fost o noapte tare lungă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu