Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Protestul salariilor restante la Direcția de Protecție a Copilului BN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Angajații Direcției de Protecție a Copilului au ieșit în această dimineață în fața Consiliului Județean într-un protest spontan, revoltați că  au primit doar parțial salariile pe luna octombrie și nu mai sunt bani pentru drepturile salariale până la sfîrșitul anului.

Al doilea mare  angajator din Bistrița-Năsăud DGASPC , cu mai mult de 700 de salariați  a plătit în 9 noiembrie angajaților doar 60% din salariile lunii octombrie. Conducerea Consiliului Județean BN  în subordinea căruia se află instituția a explicat că banii n-au fost alocați de la Guvern și că așteaptă o rectificare. De altfel un grup al protestatarilor s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan și a primit asigurări că se va găsi o soluție de rezolvare a situației, chiar dacă banii nu vor fi alocați urgent de Guvern.

protest-2 protest-3

Liderul sindical de la Sanitas, centrala sindicală sub tutela căruia funcționează sindicatul asistenților sociali și a altor angajați din DGASPC, Viorel Vițelariu, spune că situația e complicată de lipsa de reacție a Guvernului: ” înțeleg că în situația de la Bistrița mai sunt încă 22 de direcții din întreaga țară. Deocamdată președintele Radu Moldovan ne-a asigurat că până în 25 noiembrie vor primi diferența de plată pe octombrie și că va căuta soluții. Și el speră la o rectificare de urgență, însă caută și alte soluții. Va urma o ședință extraordinară a Consiliului Județean pentru rezolvarea situației”, spune liderul de sindicat, care a participat în urmă cu ojumătate de oră la întîlnire cu conducerea CJ.

Angajații DGASPC, între care mulți asistenți maternali spun că nu pot face față cheltuielilor cu salarii amputate în condițiile în care și așa câștigurile lor sunt foarte mici, media salarială pe instituție fiind de 1100-1200 de lei.

Share.

About Author

Lasă un comentariu