Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

La deszăpezirile 2016 LDP a jucat singur și a marcat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Firma de casă a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud ”Lucrări de Drumuri și Poduri”  și-a adjudecat deszăpezirea celor 641 de kilometri de drumuri județene în iarna 2016-2017.

Contractul a fost atribuit printr-o procedură anunțată  pe SEAP încă din octombrie și închisă în 14 noiembrie. Practic de astăzi, 15 noiembrie și până în 15 martie anul viitor, LDP, care a câștigat contractul  pentru suma de 2,24 milioane de lei, va avea în responsabilitate deszăpezirea și curățarea de polei a tuturor drumurilor județene din Bistrița-Năsăud. Banii care -i întră în cont sunt cu 100 de mii de lei în plus față valoarea contractului de anul trecut, pe care LDP a împărțit-o însă cu Dimex Rebrișoara.

Așa cum arătă contractul afișat  pe SEAP, Lucrări de Drumuri și Poduri este obligat nu doar să se asigure de buna stare a drumului în timpul iernii, dar și de informarea șoferilor privind starea carosabilului, a mass-media și mai ales a „o organelor superioare pentru o coordonare a acțiunilor”. Prețul la care și-a adjudecat contractul este cu mult mai mic decât cel pentru kilometrul de drum național, care așa cum se întîmplă an de an se curăță pe bani mulți.

Scumpă deszăpezirea la drumurile naționale

Contractul atribuit de Direcția Regională de Drumuri Naționale Cluj pentru întreținerea celor celor 300 km de drumuri naționale a fost adjudecat în iulie de o companie clujeană, DaciaAsphalt SRL, înființată chiar în 2016. Ca să scape de procedura obositoare a licitațiilor și să aibă probabil continuitate, DRDN a scos la licitație contractul pe 4 ani  în Bistrița-Năsăud, pentru 7,2 milioane de lei anual, adică de 3 ori mai mult decât se plătește pentru drumurile județene care au suprafață dublă în kilometri. Contractul celor de la Dacia Asphalt a intrat în derulare de astăzi, 15 noiembrie. Compania clujeană va primi banii pe contract indiferent că are an dificil sau nu, că ninge masiv sau nu ninge deloc.

Share.

About Author

Lasă un comentariu