Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

AGRICULTURĂ: Ajutor de minimis hotărât azi pentru porcii de rasă pură. Solicitări numeroase de la bistrițeni pe programele pentru oi și bovine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ovine și bovine pentru care se derulează deja ajutoare de minimis,  astăzi Guvernul  a aprobat un sprijin similar pentru crescătorii de suine.

Prin această schema de ajutor  se poate obține la cumpărarea de porci din rasele pură sau hibrid, între 600 de lei și 3.000 lei pe cap de animal în funcție de puritate rasei

Beneficiarii ajutorului  de minimis pentru porcine sunt fermele de zootehnie care lucrează în sectorul producției primare. E trebuie  să mențină în exploatație animalele de reproducție din rase pure sau hibride achiziționate pe o durată de minimum 3 ani, începând cu data la care sprijinul financiar a fost acordat. Cererile se depun până în 5 decembrie 2016 la direcțiile pentru agricultură județene iar sumele  se plătesc începând din 15 decembrie 2016. Directorul DADR Bistrița-Năsăud , Nuțu Tabără spune că solicitanții pot depune cererile pentru aceste ajutoare de săptămâna viitoare, după ce hotărârea de guvern este publicată în Monitorul Oficial.

Minimis-urile pentru ovine și bovine au avut succes

Deși sunt mai puțini  potențiali beneficiari în județ la ajutoarele pentru porcine directorul Tabără speră ca schema de ajutor  să se bucure de un succes similar cu proiectele pe ovine și bovine. Pentru ambele primirea cererilor s-a încheiat, însă la ovine s-a depășit plafonul acordat, iar Guvernul a hotărât, tot astăzi, suplimentarea banilor pentru berbeci și țapi de reproducție cu 9,8 milioane de lei. Plățile pentru ovine se vor face după 28 noiembrie, iar cele pentru bovine până la sfârșitul lunii.

Pentru ovine s-au acordat ajutoare de minimis pentru 370 de fermieri bistrițeni care au solicitat sume pentru 2302 animale din rase pure cumpărate recent. Aici sumele n-au depășit 2500 de lei de cap de animal. La bovine în schimb DADR BN a trimis 80 de solicitări pentru ajutoare de minimis care urmează să fie acordate pentru 741 de capete.

Sursă foto: paginade agricultură.ro

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu