Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

De ce a fost pus George Avram, administratorul public al Bistriței sub control judiciar?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Procurorii Parchetului General au luat în această după amiază măsura controlului judiciar față de George Avram, administratorul public al Bistriței și față de Ioan Blaga, și el cu patalama de revoluționar cu rol determinant în revoluție.

Cei doi sunt cercetați acum de Parchetul General pentru cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul certificatelor de revoluționari false, scrie agenția de presă News ro. Aceste certificate le-au permis celor doi și multor altora din țară să încaseze din 1 ianuare  2015  încoace noua îndemnizație oferită de certificatul creat printr-o ordonanță din 2014:  adică 2200 de lei lunar.

Administratorul public al Bistriței, care ieri  a fost chemat la declarații la Parchetul General a aflat astăzi vestea chiar în ședința de Consiliu Local, de unde  și a plecat în grabă.

Ce i se impută lui Avram?

Procurorii vorbesc în referatul trimis judecătorilor de la completul de dreptul de libertăți care judecă în această seară propunerea de arestare preventivă pentru șeful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilo, Adrian Sanda și ceilalți  presupus complici despre certificate de revoluționar cu rol determinant în revoluție acordate fraudulos în schimbul unor sume de bani.

Mai mult chiar, se amintește cazul unor  orașe care au ajuns în 2014 pe  harta localităților unde s-au petrecut evenimente în Revoluție, fără a îndeplini condițiile. Altfel spus, doar ca să ia niște oameni din aceste orașe noua îndemnizație de 2200 de lei lunar plus alte drepturi oferite de calitatea de luptator cu rol determinant, a fost suficient ca  o comisie din care fac parte unii din suspecți să falsifice istoria recentă.

Printre orașele care au primit un alt statut pe harta Revoluției, adică au fost trecute din oficiu de comisia specială în categoria localităților în care s-a tras la Revoluție, au existat răniți sau reținuți se numără din 2014 și Deva, Buzău, Brăila, Târgovişte şi Herculane, consemnează procurorii.  În consecinţă, susţin anchetatorii, 290 de persoane beneficiază în mod ilegal, începând cu 1 ianuarie 2015, de o indemnizaţie lunară de 2.020 de lei, prin aceasta cauzându-se un prejudiciu estimat bugetului de stat în valoare totală de 12.887.600 lei, sunt concluziile procurorilor în acest mega-dosar.

Ce este controlul judiciar și ce trebuie să facă Avram?

Pe timpul cât se află sub control judiciar cel împotriva căruia se dispune măsura trebuie să  să se prezinte în fața procurorilor,  la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat. Este obligat să anunțe dacă își schimbă locuința și să se prezinte la secția de poliţie desemnată cu supravegherea sa conform programului de supraveghere întocmai sau ori de câte ori este chemat.

Organul judiciar care a dispus măsura poate impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, ssă nu depăşească o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia, să nu se deplaseze în locuri anume stabilite de organul judiciar sau să se deplaseze doar în locurile stabilite de acesta, chiar și să  să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapt. Apoi poate sa i se impună să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice;

 

 

 

Sursă foto: Răsunetul

Share.

About Author

Lasă un comentariu