Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

VIN banii de la Guvern pentru rectificarea cu numărul 2. Vezi pe ce loc e județul BN la fiecare capitol

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A doua rectificare bugetară a guvernului Cioloș va prinde județul Bistrița-Năsăud pe poziția 21 la defalcarea din TVA pentru cheltuielile descentralizate la nivelul UAT-urilor , pe poziția 27 la echilibrarea bugetelor locale din taxa pe valoarea adăugată și pe a 34 -a ca mărime a sumelor alocate pentru finanțarea cheltuielilor locale de învățământ-asistență socială într-o ierarhie a județelor, conform calculelor făcute de BistrițaExpress.

Proiectul rectificării de buget a fost publicat vineri seara pe site-ul Ministerului Finanțelor și va fi adoptat la viitoarea ședință de guvern, care va avea loc, probabil, miercurea viitoare.

Pentru echilibrarea bugetelor locale din taxa de TVA, e vorba de banii pe care Consiliile Județene îi vor aloca, la o ultimă strigare pentru cheltuielile comunelor și orașelor, Guvernul a alocat județului Bistrița-Năsăud 18 329 de mii de lei. (poziția 27) Au primit mai puțin: Alba, Salajul, Ialomița, Clujul,, Satu Mare, Sibiul, Brăila ori Brașovul. Acești bani vor fi redistribuiți ulterior de Consiliul Județean BN unităților administrativ teritoriale într-o ședință de rectificare.

Sunt bani și pentru programul pilot masa caldă

La capitolul sume defalcate din TVA pentru cheltuieli descentralizate Bistrița -Năsăud e exact la mijlocul clasamentului național, cu 22.542 de mii de lei. Din acești bani suplimentul pentru masa caldă, programul pilot derulat în comuna Tiha Bîrgaului sunt alocați 203 mii lei, pentru drepturile asistenților personali: 6938 mii lei, salarii, sporuri și îndemnizații: 15625 de mii, finanțare de bază a învățământului preuniversitar: 15625 de mii lei

masa-calda-miscarea-de-rezistenta-ro

Pentru finanțarea cheltuielilor locale, un alt capitol din rectificare,  BN a primit 3.442 de  mii de lei (locul 34) dintr-un total de 1,7 miliarde alocate bugetelor locale. Banii vor fi folosiți astfel, potrivit proiectului rectificării :    642  mii de lei pentru cheltuieli de personal aferente unitatilor de invatamant preuniversitar,    81 mii de lei pentru programul-fructe în școli”,  1621 mii lei pentru sustinerea sistemului de protectie a copilului,   642 de mii de lei pentru centrele de asistenta sociala a persoanelor cu handicap.

Rectificarea bugetară a fost făcută din fonduri care nu mai pot fi cheltuite până la sfârșitul anului 2016 de unele ministere, pentru asigurarea finantarii unor programe in derulare”, precizează Ministerul Finanțelor Publice.
Analiza rezultatelor bugetare pe perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2016 arata un deficit de 3,7 miliarde de lei, respectiv 0,49% din PIB, precizează MFP.

Proiectul rectificării bugetare poate fi consultat aici:

http://www.mfinante.ro/transparent.html?method=transparenta&

Share.

About Author

Lasă un comentariu